От днес си връщам гражданската трибуна в блога


13996181_10154419402603537_5889355066636355530_oИма 116 души, които ако можех бих прегърнал. Хората, дали своя преференциален глас вчера за мен. 20% от резултата на СДС и отново най-висок преференциален вот в листата, в която участвам. Със сигурност един от малкото високи преференциални вотове, в които няма нито един купен или контролиран глас. Много от тези гласове са дошли с признателност, други с уважение, някои със симпатия, но  без пари и зависимости. Затова трябва да благодаря на тези прекрасни, по-голямата част млади, хора за безкористната подкрепа за листа, която изначално е ясно, че не е сред най-големите победители. Някои от тези момичета и момчета гласуваха за пръв път и осъзнавам колко е неприятно да направиш граждански дебют със загуба. Затова разбирам и гневните емотикони под споделената снощи благодарност. Ще бъде слаба утеха, но никой глас не е отишъл напразно. СДС имам общински съветник, което нямаше да е възможно без тези 116 преференциални гласа. Да, не съм аз, въпреки поредната силната подкрепа, но политиката има правила и логика.

Не съм от хората, които търсят проблема другаде. Щом съм загубил 110 преференции в сравнение с 2015 година значи има причини. С действие или бездействие съм разочаровал. Да се отъркаш в едно твърде колебливо управление винаги оставя следи. Със сигурност перото ми се беше притъпило, а в публичното пространство са липсвали смелите истини, с които аудиторията беше свикнала. Е, за осем години в общинския съвет не се забърках в нито един скандал и останах верен на честността си. Но, в нашия град само честността не е се възнаграждава. Въпреки това се гордея, че оставам с почтено име и след осем години в калта на политиката.

Животът ми дава възможност за почивка и крачка в страни. Вън от активната политика пак получавам микрофона на коментатор и критик. Критиката ми ще бъде конструктивна, каквато винаги е била. Погледът ми ще бъде внимателен и безкомпромисен. От днес си връщам гражданската трибуна в блога. Защото наистина напоследък я бях поизгубил. Часовникът на новите четири години вече цъка в очакване да се изпълнят гръмките обещания за разрешаване на проблемите с водата, демографията, здравеопазването, инвестициите, културата. Връщам си активната позиция на участник в обществените дебати. Тези избори за последен път показаха, че истинската и градивна промяна ще дойде само след гражданска консолидация.

Респектирам съм от тези, които ме подкрепиха подкрепиха и на онези, които разочаровани се отдръпнаха.

Благодаря!

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.