В двадесет и пет реда: Защото пейзажът е далеч от решението и е част от проблема


bell

Чели ли сте сентенцията, че хората са три категории: част от проблема, част от решението и част от пейзажа. Приписват я на много автори. Честно казано не ме вълнува кой пръв се е сетил, че взирането в пейзажа съсипва живота ни.

А чели ли сте Становището на учителите за изменение и допълнение на ПМС №100/8.06.2018?. Ако сте член на ФБ групите „Учители за силно български образование“, „Педагози“, „ОбразоваНИЕ“, „Класни ръководители“, „С болка за българското образование“ трябва да е минала пред погледа Ви.

А знаете ли, че в тези групи членуват повече от 28 000 души? Вероятно някои не са учители. Сигурно някои са потънали в летни удоволствията , захвърляйки групи и профили. Въпреки оправдания поне половината са прочели петицията.

Към първия час на 8.08 под нея има само 5 300 подписа! Въпреки, че е публикувана във всяка от групите! Въпреки, че касае почти всеки учител! Въпреки, че всички мърморят недоволно! Въпреки, че почти 10 000 души прочетоха за няколко дни статията ми по въпроса!

Твърдим, че представлява позиция на повече от 28 000 учители. Но е подписана от едва 16%. Чувате ли смеха на онези, към които я оправяме?

Къде е достойнството, колеги? Воайорски четем, снишени зад екраните, а после тихо мрънкаме на кафенце? Не Ви ли хрумва, че силата е в единението, а победите се постигат в сблъсъка лице в лице и не идват като подарък за скритите в храстите!

Гот ли Ви е да Ви товарят с още несвойствени задължения! ОК ли сте да зарежете вечер семейства и да бродите по чужди домове! Колко още можете да изтърпите за да се сетите, че не сте социални, полицаи или разсилни!

Каквото и да отговаряте в храстите, никой не Ви чува. Апропо, храстите са част от пейзажа. А страхът е част от проблема и никога няма да бъде път към решението!

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.