Ловеч линее между обикновената илюзия и паралелната измама


LovechПопитайте хората кой е най-големият проблем на Ловеч. Девет от десет души ще ви кажат едно и също. Работата. Всеки ден хората пътуват я към Троян, я към Севлиево. Вълнува ги само хляба. В същото време в една паралелна реалност политически хитреци преразпределят ресурси.

Ежедневно някой пълни резервоара и поства снимка на цените в Габрово, Севлиево, Плевен, Троян. Хората питат защо на двадесет-тридесет километра горивата са с други цени. А в паралелния свят някакви матросовци трескаво се мятат в защита на интересите на един лично удобен бизнесмен.

Всеки ден градът изпраща безвъзвратно някое пораснало дете, все по-често и неговите родители. Хората искат друг живот поне за децата си. Докато в паралелния свят някой загазил до шия в гнус крадец урежда чадърите, които да го спасят от възмездието.

Всеки ден някой страда останал без лекарска помощ заради съсипаната болница. Хората недоверчиво търсят лечение другаде. Същевременно в паралелния свят старателно прикриват следите, които водят до тези, които осмукаха болницата.

Все някой се осмелява да напише или каже неудобна истина за ловешката действителност. Има хора, които не издържат в лъжи и лицемерие. В паралелния свят ги обявяват за предатели и им назначават наказания.

Не всички мечтаят за паралелния свят, където послушните получават награди, виновните политическа закрила, лъжливите статут на приятели. Повечето хора са обикновени. Живеят за хляба, броят си стотинките, губят децата си, страхуват се за здравето, обичат истината. Двата свята сякаш обитават паралелни измерения. Обикновените хора нямат въображение за да си представят алчността и политическата булимия в паралелната реалност. Паралелните люде са толкова високо, че не им достига зрение за да се развълнуват от тегобите на обикновените. И макар двата свята да обитават паралелни реалности са взаимно зависими. Защото обикновените страдат по сценарий писан от паралелните, а паралелните злосторстват заради примирението на обикновените.

Да, Ловеч живее по глупав сценарий, писан от хора с паралелна съвест, паралелни банкови сметки и паралелна представа за действителността. Където най-големият проблем е работата, и хляба, и….

 

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Ловеч линее между обикновената илюзия и паралелната измама

  1. Аз пък смятам, че най- големия проблем на Ловеч не е работата, а УПРАВНИЦИТЕ! Липсата на работа е само следствие от калпавото управление на Ловеч от десетки години насам. Едни честни, морални и загрижени управници биха създали работа за ловчалии. Но такива в Ловеч няма. На управляващите места стоят алчни, безскрупулни, ненаситни, хищни, подкупни, безсрамни, продажни, безчестни хора. Освен това смятам, че е крайно време тези хора да бъдат назовавани с имената им, защото те се знаят кои са. Те не са чак толкова много. Една шепа хора са крадливата върхушка, но ловчалии имат право да знаят кои са те. За да ги заклеймят, а не да ги преизбират отново и отново на всички избори. Нека се знае кой е „лично удобния бизнесмен“, който държи по- високата цена на горивата, защото утре като се кандидатира на изборите хората няма да знаят какви ги е вършил, а ще кажат : „ами то едно добро наше момче“ и хайде то да ни управлява. Хората искат да знаят и кой е „загазилия до шия в гнус крадец “ , че да не гласуват за него. Съветниците от опозицията в ловешкия общински съвет много добре знаят кои са тези хора. Ами хайде най – после КАЖЕТЕ ИМ ИМЕНАТА !!!!!!

Коментари са забранени.