Какво остана от деня 14.07.2017: Има надежда болницата да излезе от кома


болницаЛично министърът на здравеопазването професор Николай Петров донесе добри новини за Ловеч и персонала на многопрофилната болница. Постигнато е споразумение е се вдига запора върху сметките на болницата. Уговорен е заем от софийската болница УМБАЛ „Свети Иван Рилски“. Най-после ще бъдат изплатени целите заплати на лекари и медицински персонал за февруари март и април. Дарени са лекарства, за каквито болницата страда от хроничен дефицит напоследък. Договорен и и преференциален банков кредит за лечебното заведение.

Посещението на министъра силна е подкрепа за новия прокурист д-р Васев и медицинските специалисти, които останаха лоялни към болницата и не я напуснаха. Окуражаваща новина е, че през следващите месеци те ще бъдат подпомогнати от доказани и търсени специалисти от други болници  в страната.

Както по-рано беше съобщено в ловешката болница ще бъдат командировани юристи и икономисти, които да извършат внимателна проверка на досегашното управление, сключените договори и дейността на отделните клиники. Ясно е, че оздравяването на болницата минава през нейното преструктуриране.

Сега започва трудната кампания на ловешките медици за връщане на доверието на пациентите, които през последните години масово ползваха услугите на болници в близки градове. Все още във въздуха виси една дадена дума – че ще бъда оповестени истинските виновници за състоянието на болницата и ще им бъде потърсена отговорност в съда. Оставаме в очакване.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.