Спрете публичната екзекуция на ловешката болница


d0b1d0bed0bbd0bdd0b8d186d0b0Вчера пет лекари напуснаха кардиологията в ловешката болница. Така след урологията и съдовата хирургия на ръба на отказа от съществуване е трето отделение. Както и да е управлявана болницата през последните две години, настоящото ръководство постави рекорд по некадърност и цинизъм. Около година след като бе назначен този борд не само че не стабилизира болницата, но започна да съсипва отделение  след отделение.

Ако настоящият борд е поставен за да съсипе болницата, той го прави с методична посредственост. За времето , в което докторите Ганчева и Върбанов цинично взимаха тлъстите възнаграждения за участие в управленския борд не само не намалиха дълговите на болницата, не само не представиха реалистичен план за оздравяване, но успяха да затрият действащи болнични отделения.

Ако тези хора са назначени за да обслужат частен интерес на една амбицирана да възникне скоро болница, те те го правят с изумителна наглост. От вчера редом с кардиологията не работи и  инвазивната кардиология „Кардиолайф“, отделението заради , което беше методично съсипвана болницата. Вчера мой познат ми разказваше, че бюджетът на здравната каса  е лимитиран по заболявания и области. Разясни ми че парите за кардиолечение в Ловешка област са определени с тазгодишния бюджет на касата. Подсказа ми, че за да започне работа с пътеки от касата едно ново кардиоотделение трябва да спре да работи съществуващ, от което да бъдат пренасочени средства. Не знам дали и е така, но му вярвам на приятеля, доктор е. Не допускам, обаче, че този факт  не се знае от настоящия борд на болницата. Питам се, ако е вярно, дали  докторите Ганчева и Върбанов, в качеството си на управляващи не са част от процеса за нагло обслужване на частния интерес на нововъзникваща болница и пълно съсипване на съществуваща?

След три доведи до отчаяние отделения е ясно, че този управленски борд на Ловешката болница е некадърен, лобистки и вреден. Час по-скоро трябва да бъде заменен с качествени, отговорни и способни хора. Такива, които са в състояние да спрат упадъка, да преустановят лобирането за частни интереси  и да изправят лечебното заведение на крака.

Затова в качеството си на гражданин и като общински съветник се обръщам към кмета на общината госпожа Корнелия Маринова и новоназначения областен управител господин Георги Терзийски. Направете необходимото за да спрете умишленото съсирване на болницата. Час по-скоро покажете характер желание  за смяна на некомпетентния управленски борд. Застанете в полза на гражданите и покажете  ясно, че стоите далеч от лобистката подкрепа за „Кардиолаф“ и мафиотските интереси.  Нямате оправдание, защото сте излъчени от ГЕРБ, партията, която управлява, включително и здравно министерство.  Имате лостовете и каналите за влияние. Хората все още искат да ви вярват.  И очакват компетентна, почтена и решителна намеса.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.