Моят избор е Европа, не Евразия, дясното единение, не разделението. Моят избор е Реформаторски блоk.


17035917_1635252969834988_1675467951_oНикога не съм виждал по-разпилени моите приятели. Застанали уж зад една кауза, но избрали различен път към нея. Лошото е, че не всички пътища водят до европейска България. Някой са изморително дълги, а други буквално без изход.

Нашето ужасно его и нарцисизъм са най-големите ни демони. Не спират да ни разпиляват на жалки дребни групи. Взрени в пъпа си, вслушани в гласа си. Впрегнати да мерят морала и идеализма си. Уж България е над всичко, а се оказва че над нея е личната ни надменност и лидеромания.

От 27 години имам само една кауза, която мислех. Да видя България нормална, демократична държава с благоденстващи хора. Уви,  България може би стана демократична, но е далеч от нормална и благоденстваща държава. НАТО и ЕС се превърнаха само във фасада на европеизацията, но вътре останахме полуразрушени от мафия, корупция и слугинаж на чужди държави и интереси.

Оставам верен на клетвата от 90-те години да бъда просто човек. Да не съм комунист и никога да не бъда. Да не съм популист и никога да не бъда. Да не съм националист и никога да не бъда. Просто човек, който все още гони своята кауза да живее в нормална държава.

Отдавна отмина наивната младост, която счита, че пред нея е цял живот и може да прахосва време, гласувайки за предварително обречени партии. Помъдрях и знам, че самоизолацията на обидената интелигенция не може да придвижи държавата напред. Късно ми е за революции. Вече вярвам само на еволюцията – бавна, постепенна, но предвидима.

Затова и на тези избори заставам зад своята кауза още от 90-те години. Заставам отново  зад СДС, което е част от Реформаторски блок – Глас народен.

Защото искам проевропейски мислещите хора да имат представителство в превзетия от популисти, псевдопатриоти и мимикрирали комунисти парламент.

Защото искам моят глас да бъде чуван вътре в националния парламент, вместо да крещи нечут по площади и улици.

Защото дори едно нехаресвано правителство на партии от ЕНП е по-добро от алтернативата да осъмнем с националсоциалистическа коалиция.

Защото искам русофилската обсебия на социалисти, патриоти и депесари да среща контрааргументите на проевропейския Реформаторски блок.

Защото искам гаранции, че България остава зад евроатлантическите ценности, а не поглежда към евразийската примамка.

Защото не искам съдбата на България да се определя от видиотени гласоподаватели, готови да тръгнат сред нов сладкодумен популист и поредния кресльо увит в националното знаме.

Защото и аз искам да пречупим мафията и да преборим корупцията, но за това е нужно парламентарно представителство и еволюционна промяна на съюзниците, а не площаден гняв и политическа консервация в някакви си 2-3 % обществено влияние.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на политика. Запазване в отметки на връзката.