Ще гласувам за Трайчо Трайков по съвест и с болка за България


%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%be%d0%b2Вече писах, че никога не следвам набедените за победители. Когато избирам за кого да дам гласа си важни са само три референции – морал, разум и грижа за България.

Ще гласувам за Трайков , защото единствен ясно и категорично застава зад избора, който България направи преди години – членство в Европейския съюз. Лутането между  Европа и руските интереси е крачка назад и отказ от националната кауза на последните две десетилетия. Благоденствието върви с Европа. Руското икономическо и политическо влияние го изживяхме болезнено четиридесет и пет години.

Ще гласувам за Трайков, защото вижда националната сигурност в НАТО. В месеците на надигаща се диктатура и шовинизъм в съседна Турция и фундаменталиска вълна Северноатлантическия пакт е единствена гаранция за спокойствието на България.

Ще гласувам за Трайков заради единствено заявената категорична позиция за незабавни реформи в българската правораздавателна система. Мълчанието сред всички останали кандидати вероятно означава съгласие или безразличие към съдебното покровителство над икономически и политически престъпници, които ограбват българите от десетилетия.

Ще гласувам за Трайков заради амбицията да пази българския икономически интерес от посегателствата на рубладжиите. Българската икономика трябва да следва европейската.

Ще гласувам за Трайков, защото не прави демагогски истерии от темата с бежанци и мигранти, но е твърд в намерението екстремисти, фундаменталисти и ислямисти да не бъдат допускани в България.

Ще гласувам за Трайков, защото издига идеята България да се отвори за хората с доказано българско потекло като им се предоставят условия да живеят и работят в родина на дедите си.

Ще гласувам за Трайков , защото единствен лелее за обединение на всички българи, тези от страната и милионите, пръснати в емигрантство. Нямам съмнение, че с неговия избор електронното гласуване ще стане реалност, а българите от всички краища на света ще могат да влияят върху процесите в родината.

Ще гласувам за Трайков, защото носи биографията на почтен човек, който никога не е членувал в БКП и не е сътрудничил на потисниците от Държавна сигурност.

Ще гласувам за Трайков, защото не идва зад фотошопа на Месия и не говори с популистките фрази на напомпания патриотизъм. Не слугува на корпоративни интереси и не се въздига от съмнителен бизнес.

Ще гласувам за Трайков, защото не е режисиран образ, а истински, не се крие зад ментори. Говори човешки, скромно и разбрано. С отговорност и болка за България, с твърдост и надежда за бъдещето.

Моралът, разумът и грижата са опорите на моя избор. Дано повече хора да намерят истински опори преди да гласуват.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на политика, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Ще гласувам за Трайчо Трайков по съвест и с болка за България

  1. aman11be каза:

    По чисто обективни причини – роден е през 1970 г., Трайчо Трайков трудно би могъл да членува в БКП или да сътрудничи на ДС. Така че това едва ли е лично негова заслуга.

Коментари са забранени.