За пълните папка и празните думи


wX7LZ.jpgДнес четох десетки документи в една дебела папка. За сделка. По европроект. Подписан от ловешки кмет. За много пари. Пълна с изумителни факти. И силни съмнения. За нечисти договорки. Заобиколени правила. Отклонени пари. И излъгани граждани.

Как ви звучи? Като фриволна политическа декларация с обвинения, но не доказвани с факти. Или като злонамерени внушения в публичен коментар от анимационни смелчаци, скрити зад профила на тролове.

Докато четох папката в Ловеч се проведоха две пресконференции, на които водещи политически сили са си разменили въздушни крошета. Сиреч замеряли са се с компромати и обвинения. Но без документи, конкретни имена и персонална вина. Изборите приключиха. Едните спечелиха, другите загубиха. Дошло е време и едните и другите да отговарят за думите си. Бившите за натворените нередности. Настоящите за своите решения, първи действия или бездействия. Политическото говорене приключи в началото на ноември. Сега думата имат фактите, документите, свидетелствата.

Като тези от прегледаната днес папка. Обещавам, че фактите ще проговорят, а документите ще свиделстват. Скоро. Много скоро.

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.