Ха внесете фенове от „Армията“


indexНа мен ми дойде в повече сагата около спасяването на ЦСКА. От три години чета за комбинации и акробатики около закона. И тъй като никой няма желание да плати дълговете на настоящото дружество, а пътят от „А“ окръжна група е прекалено дълъг, идеята за футболната реанимация на погубения гранд перманентно минава през една и съща интервенция – сливане с „Литекс“. Ако в началото това беше дразнещо, а малко по-късно досадно, сега вече стана обидно. В цялата тази какафония, подхранвана от някаква наивна вяра, че все още сме по средата на 90-те, когато закона беше само четиво за наивници, все по обидно се натрапва пренебрежителното отношение на едно ръководство към шепата верни фенове, които въпреки всичко останаха верни. И докато феновете на ЦСКА ги молят да приемат компромиса да се пръкнат на чисто от семето на „Литекс“, ловешките нваправо не ги е**ват за нищо. Колкото и да обичаш отбора си трябва да си параноик за да продължаваш със страстна подкрепа, когато на собственик и ръководство не му дреме за отвоето мнение относно ритуалното прераждане на „Литекс“ в ЦСКА.
Смея да твърдя, че бях от най-пристрастените фенове. Някои си тръгнаха от стадиона още след първите опити за затриване на отбора през лятото на 2012-та година. Втора вълна се отля, след като Гриша Ганчев осинови разпадащите се „армейци“ през това лято. На стадиона ставахме все по-малко и по-малко, но упорствахме като истински привърженици. Ръководството на ловешкия клуб от години се жалва за слабото фенско посещение. Реди причина след причина. Стадионът отдавна не можа да се напълно, но истината е, че безумната политика по системно изтезание на чувствата на феновете го изпразни тотално през настоящия сезон. Тази есен стадионът е наказателно празен като естествена реакция срещу неспирните намерения отборът да бъде преобразуван в ЦСКА.
Е, последните спекулации ми дойдоха в повече и на мен. Иска се упоритост и голяма доза непочтеност за да окажеш и най-страстните фенове от стадиона. Преди време бях писал, че поне в големите дербита не мога да изоставя отбора със съдбата, на който живея от десетилетия. Идва дерби за купата с „Левски“. Най-големият дразнител доскоро. Досега в Ловеч са играни 29 мача с именития софийски отбор. Пропуснал съм само два (не бях в България). Този път ще пропусна, въпреки че съм си в Ловеч. Просто осъзнах, че този отбор е частен проект. Моят е на Ловеч и никога не би се слял с друг. Винаги ще подкрепям отбора на Ловеч. Частните проекти могат да потърсят частни фенове. Като начало за мача с „Левски“ могат да си внесат от „Армията“.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Литекс, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Ха внесете фенове от „Армията“

  1. aman11be каза:

    Господин Райнов, а мислите ли, че привържениците на ЦСКА горят от желание техният любим отбор да се обедини с „Литекс“ или който и да било друг отбор, за да му ползва лиценза? Говоря за истинските привърженици. Тези, които ходят на стадиона, за да гледат футбол, а не разни дучета и други, умиращи да се видят по телевизията. Всичко това са игри на самозабравили се „чичко Паричковци“, които нямат нищо общо нито със спорта, нито с футбола, нито с любовта към даден отбор. За тях всичко е пари. За съжаление в България от поне 20 години футболът е в ръцете на неграмотни мафиоти и мутри.

  2. ivo rainov каза:

    Естесно, че не мисля. Футболът в България отдавна задоволява егото на на отделни бизнесмени, вместо любовта на обикновените фенове.

Коментари са забранени.