Утрото на ловешките надежди


общинаДвадесет и шест години след 10-ти ноември,пак на 10-ти ноември Ловеч е пред ново начало. Преди четвърт век в България започна прехода. Казват, че бил завършил. Не и в Ловеч. През лятото писах в статия, че остраняването на БСП от управление би отворило пътя към края на прехода. Ако спрем икономическата диктатура на бившите комсомолци. Ако разкъсаме пъпната връв между власт и отгледана мутрокрация. Ако спрем кранчетата с облаги на партийните фамилии. Ако препречим похода наокопарата се ДПС върхушка към власт и икономическа изгода.
Утре е клетвата на новия общински съвет и кмет. За пръв път от двадесет години извън контрола на БСП и ДПС. От смелостта на общински съвет и кмет зависи да сложим края на прехода. Ще зависи от способността да бъде излъчено и поддържано мнозинство на промяната и реформите. Мнозинството, което честно да положи и помни клетвата, че във всички свои действия се ръководи от интересите на гражданите от община Ловеч и работи за тяхното благо. Способно да прави прозрачна политика пред очите на общността вместо познатите задкулисни пазарлъци.
Утре трябва да започнем на чисто и да покажем, че този общински съвет ще служи на ловешките граждани и отказва да бъде заложник на политически рекетьори и корупционни схеми. Зад избраните общински съветници тежат няколко хиляди преференции. Всяка от тях е личен ангажимент към хората, които ни изпратиха за да преместим общината и живота към по-добро бъдеще. Този общински съвет може да бъде първият, който излъчва коалиции, скрепени от морала, принципи и споделена отговорност.
Утре може да бъде 10-ти ноември и за Ловеч. Денят се познава по утрото. Или както казва един хилядолетен мъдър текст „ по делата ни ще ни познаете“. По първите дела. По първия избор. Утрешният ден ще бъде първата разделителна линия – между застъпниците на новия политически морал и брокерите на политическата далавера. От утре всички сме под лупа и носим онговорност пред своите избиратели. Хората имат очаквания, че ще водим Ловеч към промяна и добруване. Вярата е на кредит и не бива да я прахосваме.
Утре е 10-ти ноември. Този път надявам се и в Ловеч.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.