В Ловеч се съмна!


lovech8Най-после се съмна, снощи. Закъсняло утро. Чакам го двадесет години. Отпразнувахме го във „Версай“, а масата на СДС беше най-шумната. Нашите мощни песни със сигурност са предизвикали почуда сред другите гости. Да свалиш БСП от власт е неповторимо изживяване.
В Ловеч се съмна след пет мандата арогантно управление на червени кметове. Съмна се след две десетилетия сътрудничество между управляващи и мутри. Криминални елементи, които отчаяно купуваха гласове до късния следобед в неделя. Бихме ги заедно – червените и мутрите.
Съмна след две декади окопаване на местната олигархия. Непочтени бизнесмени притискат от години града с алчно ограбване на хората и под покровителството на услужливите кметове. Казанджиев умееше да благодари с почетно гражданство и награди за инвеститор на годината. В отчаянието си те лъгаха и тормозиха своите работници отново да гласуват за Казанджием. Бихме ги заедно – Казанджиев и приближените му обръчи от приятелски фирми и бизнесмени.
Съмна се след години на нахални претенции за власт от ДПС. Те получаваха всичко, което поискаха, въпреки че нищо не заслужаваха. Партията, чийто доскорошен лидер и най-влиятелен човек до момента е близък роднина най-емблематичничното име от мутринския период в развитието на Ловеч. Бихме ги заедно – БСП, ДПС и мафията!
Съмна се след двадесет години назначаване на партийно верни, семейно близки, но съмнително кадърни служители в администрацията. Хранителни инжинери се гавриха с образование и култура, а чаршафни приятелки оглавяваха дирекции. Бихме ги заедно – БСП, партийната олигархия, семейните хрантутници и посредствените любовници!
В Ловеч се съмна. Ние от Реформаторския блок обещахме да помогнем за изхвърлянето на БСП от властта. Сторихме го! Обещахме да извадим ДПС от управлението. Сторихме го! Обещахме да спрем кранчетата на олигарси и мафиоти. Направихме първата крачка и няма да се примирим, докато не го сторим! Обещахме да дадем шанс на младите и способните. Няма да се откажем от думата си! Обещахме промяна за всички. Няма да бъде лесно след двадесет години тъма. Но все пак се съмна. Ловеч вече е на светло.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to В Ловеч се съмна!

 1. Valko Prisadashki каза:

  Уважаеми, как смятате да спазите обещанието си да спрете кранчетата на олигарси и мафиоти, след като благодарение на тях спечелихте кметското място в Ловеч?!

 2. ivo rainov каза:

  Дали бихте цитирали имена на олигарси и мафиоти в Ловеч, които са подкрепили РБ?

 3. Valko Prisadashki каза:

  До колкото знам уважаваната от Вас Кметица не е от РБ

 4. ivo rainov каза:

  Да, де ама аз и още четири съветници сме от РБ. Всичко, което което казвам е от името на РБ.

 5. Kiril Krasimirow каза:

  Съмна се и денят ще се изниже бързо като зимен ден (буквално ден), преди илюзиите на застаряващото ловчанлийско поколение се изпарят. Нима има по-мафиотска организация от управляващата ни? За какви олигарси говорим в нашето градче, та дори и те избягаха от него?! Може само да ми се е строило, но 2 дена след изборите ВЕЧЕ са освободени шевовете на отдели в администрацията? Данеби да не се очаква да се съкратят цели отдели? Или може би искате да ме убедите, че техните места няма да заемат цитирам Ви: „партийно верни, семейно близки, но съмнително кадърни служители в администрацията“.
  Преподавали сте ми и Ви уважавам, но изборите минаха, нека поне сега не се залъгваме и не лицемерничим. Променят се хората във властта, променя се политиката, но статуквото се запазва !
  Бог да ни пази! (да пази и тъпанчетата ни от храмовите камбани). Съмна се, а вече се е свечерило!
  Искрено Ви пожелавам успех на новия пост !

 6. ivo rainov каза:

  1.Ако има съкратени директори, това е сторено от господин Пламен Петков, понастоящем кмет. законът изисква процедури преди да стъпи в длъжност нов. Информацията, най-вероятно е манипулация на този, който ви я е казал. Моля, не цитирайте лъжи.
  2.Олигарсите – Алейдин Алиев-Алчо, Кълбов, Георги Бенев, Гриша Ганчев – все лични прятели на Казанджиев. Двама от тях бяха обявени за почетни граждани по негово предложение и във времето на неговото управление. Съдружника на Алчо във фирма „Мелиса“ е несменяем инвеститор на годината пак по времето на Казанджиев, същото, в което се допусна умишлено унищожаване чрез приватизация на ловешкия хлебозавод. За последния лобирането беше повече от нагло за да бъде удовлетворен мерака му да купи евтино стоматологията.
  3.Уморих се да повтарям няма нови постове. Бях съветник, оставам такъв. Не всички, които се занимават с политика са алчни и мръсни хора. Някой работят за да се променят нещата. Щото други смислен начин не същестува.

Коментари са забранени.