Театрални подписи под един празен лист


deklaraciabejanci1810153Ако бъда избран за общински съветник ще се противопоставя с всички законни средства, с цялото си влияние и контакти на всяко предложение в Ловеч да бъдат настанени бежанци. Нямам никакво притеснение да подпиша такава декларация. Знаете ли защо? Защото такова предложение въобще няма и никакви бежанци не бленуват за Ловеч. Бих се подписал със същата лекота, с което са го сторили четири кандидати за кметове, които са знаели, че вероятността в Ловеч да дойдат бежанци е равна на вероятността на хребета на Стратеш да кацне чиния с марсианци.
Ловеч има реални проблеми, под които трябва да се подписваме. Парафите под химери са просто предизборни трикове. Единият е докарал толкова вреда на града за 12 години, че би подписал с охота декларация срещу нашествието на скакалците, дребната шарка или маната по лозовите масиви само и само да не се говори за корупцията, кражбите, демографското и икономическо съсипване на Ловеч, достигнало задушаващи размери през неговите три мандата. Другият би съчинил и заплахата от леприконите за да експлоатира страховете на невежите хора и да докопа един-два съветнически мандата, които после ще намери начин да осребри.
Най-гадната страна на политиката се нарича популизъм. Без него не може да управляваш дузина години, през които хората стават все по-бедни и зависими, а твоята фамилия и приятели все по-охолни и благосъстоятелни. Нито пък да разчиташ на късата памет на избирателя, забравил политическото забогатяване с непочтени приватизационни сделки и миграцията между куп политически партии. Ниските интелекти разбира се ще се хванат на лъжите на единия и мимикрията на другия. За всяка политическа манипулация си има удобни наивници.
Аз имам далеч по-сложен социален ребус към двамата кандидати, сбижени толкова тясно от масичката на популизма. С извинение пропускам другите двама актьори от карето (дълбоко уважение към човека, който се вслушва в гласа на народа), но в този спектакъл те са само статисти. Та тъй като страдам от параноично подозрение, че барикадата срещу химеричната бежанска заплаха е просто параван, зад който се договаря следизборно сътрудничество, предлагам кандидат-кметовете освен безусловната първа точка за бежанците да подпишат и средните ангажименти:
2. Да използвам цялата си почтеност за да прекратя икономическата зависимост от бизнесмени с мръсна биография и дискредитирано обществено име.
3. Да престана да лобирам за икономическите интереси на семейни приятели и роднини, като ги държа далеч от обществените поръчки и архитектурно-техническите задания на общината
4.Да не влизам в управленски коалиции с ДПС и корумпирани съветници, избрани с платен ромски вот.
5.Да не търгувам вота на излъганите избиратели като служа за златен палец в мнозинството на кмета
6.Да не търся лична икономическа изгода от присъствието си в общински съвет и да не участвам сделки за закупуване на имота.
Бежанците най-вероятно няма да дойдат и избирателят няма да може да контролира тържествената клетва на кандидатите. Но корупцията, търгашеството, сътрудничеството с политическата мафия и размяната на обществено влияние срещу лична и семейна изгода са почти ежедневие в нашата община. Та подписът срещу тях ще бъде далеч по-полезен за добруването на хората от нашия град.
Аз, колегите от листата на Реформаторския блок и нашия кандидат Георги Мѝитев сме готови да подпишем подобна харта. Ние винаги правим честния избор. Остава да разберем , дали четирите подписа имат чест отвъд фронта срещу бежанската заплаха.

Снимката е от сайта lovechtoday.eu

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Театрални подписи под един празен лист

  1. Milen Marinov каза:

    кой каза че Българския цирк го няма ……….от този цирк по голям, здраве му кажи…….

Коментари са забранени.