Само честни хора могат да бъдат честен избор


ReformatorskiBlock_Plakat_myРеформаторският блок е честният избор за Ловеч. Слоганът не е претенция, а откровение. Другите се надпреварват да предлагат видими резултати, грижа за хората, възмездие за виновните. Ние предлагаме простички и изпълними неща – честност в политиката и към хората. Нищо ново и авангадно, просто ще продължаваме да бъдем себе си.

Честният избор означава честни ангажименти, а те започват с честните правила. На първо място в икономиката. Затова ще работим за категоричното прекратяване на модела местната власт да служи на криминални или сиви икономически интереси. Пътят към сериозните инвестиции и новите работни места минава през разрушаване на непочтената коалиция между власт  и тъмен бизнес, която БСП създаде и експлоатира през своите пет управленски мандата.

Честният избор означава честно отношение към най-сериозните проблеми. За нас те са демографската криза, икономическия упадък, безперспективността пред младите хора. Бъдещето на Ловеч е в целенасочената работа по тези проблеми. Националното законодателство и местната нормативна уредба дават достатъчно свобода, от която ще се възползваме за да предложим инициативи, облекчения и поощрения в полза на младите, активните и малкия бизнес.

Честният избор е предвидима политика. Ние имаме своята политическа биография и ясно лице. Разпознаваме своите съюзници единствено сред политическите сили, над които не тегнат съмненията за корупция и нечисти сделки зад гърба на гражданите. Отхвърляме сътрудничеството с политически партии, обслужвали криминалното съсипване на Ловеч през последните десетилетия. Затова не бихме влезли в каквито и да е споразумения или управленски конфигурации с БСП и ДПС.

Честният избор е в политическия морал. Категорично се противопоставяме на наложения в последните пет мандата модел на политическо проституиране на общински съветници, които безпринципно продават гласа си срещу задоволяване на лични апетити и интереси. Честният избор дава шанс на способните хора и възпира вредната традиция на партийните и роднински протежета.

Честният избор е мисия в полза на гражданите. Кмет и съветници са избрани за да служат на обществения интерес. Норма на поведение за Реформаторския блок, който чрез своите съветници (Георги Митев и Иво Райнов) в изтичащия мандат на бщински съвет защити редица граждански и обществени каузи – Стоматологията, Младежкия дом, Покрития мост, необмислените местни такси и данъчни налози.

Честният избор е доверие към хора, амбицирани да наложат прозрачност в публичното финансиране и решенията за местно развитие. Ние сме решени да отворим широк достъп до активно и ефективно участие на обществеността в целия процес по изработване на проекти, с цел постигане на максимално съответствие с първостепенните потребности на местната общност. Считаме, че гражданите трябва да имат възможност за постоянен мониторинг и контрол по изразходването на европейските средства с оглед прекратяване на практиките за злоупотреба с обществени средства.

Честният избор е в предпочитанието към честни хора. Нашите кандидата са преди всичко морални хора, с безупречно обществено име и доказан професионализъм. Популярни личности, доказали през годините своята лоялност преди всичко към хората и нашия град. Всеки има своя политически опит и неуспорими заслуги в защита на обществени каузи. Нашите кандидати не са политически нестинари, които променят партийното знаме в името на лична изгода. Ние сме хора, отдадени на реформите и промяната още от първите години на демократичното развитие в България.

Честният избор е вяра в различния път. Защото досегашният ни доведе до безизходица. Ловеч няма повече време за губене. Нашата община има нужда от промяна. Нов път, нов морал, нови принципи на управление. Затова направете честния избор!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч, политика. Запазване в отметки на връзката.