Виж нещо хубаво в Ловеч


ппп1Градът, в който дори изборите не могат да разсеят делничната скука, е домакин за пореден път на културно събтие с национално значение. За кратко Ловеч ще бъде младежка и театрална столица. Поредният фестивал „Младите в театъра“ e огромна порция културна наслада, която да задоволи дори най-претенциозните вкусове. Между 1.10 и 8.10 на ловешка сцена ще си дадат среща седем театрални трупи от Ловеч, Сливен, София, Стара Загора, Габрово, Благоевград. Новост е участието на университетските театри от Нов български университет и Югозападен университет „Неофит Рилски“. Известната с авангардните си представления театрална работилница „Сфумато“ ще представи две постановки. Фестивалът е великолепна сцена за изява на млади режисьори и млади актьори и следва традиция, създадени преди няколко години. Чудесно е, че въпреки финансовите трудности ловешкият театър запазва традицията, на която е домакин от първото издание. Всъщност този фестивал е един от чудесните примери за запълване на културния календар с национално значими събития и едно от все още малкото възможности за превръщане на Ловеч в център на събитийните посещения. Фестивалът ще бъде съпроводен от атрактивни изпълнения на мажоретни състави и младежки оркестри, които също си дават среща в Ловеч през първите дни на месец октомври.  Инициативата и постоянството на ловешкия театър заслужават адмирации, както и подкрепата на Община Ловеч и Общинският детски комплекс Предстоящата седмица ни е подготвила големи дози култура и забавление, каквито рядко се предлагат на изгладнялата за духовност ловешка общност. Забавлението ще бъде повече от качествено и заслужава напълно нашето внимание. За да не бъдем лишени от повече дози удоволствие, организаторите предлагат спектаклите на съвсем поносими за икономическото състояние на Ловеч цени. Проявата е великолепна възможност да подкрепим местния театър, чиято субсидия вече зависи от зрителската аудитория, посетила представленията. Програмата е разнообразна и предлага възможност за всеки интерес.

Ето и програмата на фестивала:

01.10.2015 г. (четвъртък)

17.00 ч. Дефиле на Представителен общински младежки духов оркестър – Троян и Маршинг бенд “Marching Stars” – Златица

17.30 ч. Концерт в Градска градина

19.00 ч. „Двойка, четворка, секс” – постановка на ДТ – Ловеч (основна сцена на ДТ – Ловеч)

02.10.2015 г. (петък)

17.00 ч. Дефиле на Мажоретен фанфарен състав “Дунавски бисери” – Лом и Младежки духов оркестър с мажоретен състав – Ловеч

17.30 ч. Концерт в Градска градина

19.00 ч. „Малки комедии” – постановка на ДТ “Стефан Киров” – Сливен (камерна сцена на ДТ – Ловеч)

03.10.2015 г. (събота)

19.00 ч. Танцов спектакъл “20 стъпки” – гостува Университетски театър при Нов български университет (основна сцена на ДТ – Ловеч)

04.10.2015 г. (неделя)

19.00 ч. „Змейова сватба” – гостува ДТ “Гео Милев” – Стара Загора (основна сцена на ДТ – Ловеч)

 05.10.2015 г. (понеделник)

19.00 ч. „Срещу течението на Хъдсън” – Театрална работилница „Сфумато” по текстове на Дж. Д Селинджър и Тенеси Уилямс (камерна сцена на ДТ-Ловеч)

06.10.2015 г. (вторник)

18.00 ч. „Тъмна стая” – Театрална работилница „Сфумато” (камерна сцена на ДТ – Ловеч)

20.00 ч. „Албена” – гостува ДТ “Рачо Стоянов” – Габрово (основна сцена на ДТ – Ловеч)

07.10.2015 г. (сряда)

19.00 ч. „Едноактни” – постановка на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград(основна сцена на ДТ – Ловеч)

08.10.2015 г. (четвъртък)

19.00 ч. „Плячка” – постановка на Драматичен театър – Ловеч – премиера (основна сцена на ДТ – Ловеч)

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч, култура. Запазване в отметки на връзката.