До всички мои приятели


cropped-cropped-10562473_10152645837828537_6599313339459901583_o2.jpgУважаеми приятели,

Сред вас има хора от всякаква възраст, различни социални занимания и житейски статус. Има такива, които живеят зад граница и други, които са избрали предимствата на големите градове. Но Ловеч е това, което ме свързва с огромна част от съцветието фейсбук приятели. Тук сме родени или учили, живеем или от време  си идваме, тук сме оставили родители или приятели. За някои като мен Ловеч е съдба, за други е носталгия. Всички споделяме две противоположни чувства – любовта към града и болката от неговото съсипване и упадък. От години водя своята кампания срещу страха, мълчанието и некадърността, безпощадните съсипници на нашия любим град. Кампания с бавни и трудни успехи, изпомващата изтощителни усилия за спечелването на всяка съвест и сърце. Тръгнах отдавна и стигнах донякъде. Не е време да спирам. Често се чувствах самотник, не рядко изоставен, понякога дори предаден. Но нито справедливостта е лесна, нито добрият живот идва опакован като подарък.

Преди четири години се хвърлих хазартно в непознатото амплоа на кандидат-кмет. Не за да печеля, а за да дам алтернатива и надежда. И получих страхотна подкрепа от много от вас. Вашите гласове ме направиха общински съветник. Обещах ви почтеност, честност и една кауза – Ловеч. За четири години не се отвърнах от обещанието си. Не престанах да говоря истината и да защитавам младостта, символите, историята и мечтите на този град. Преди четири години бях сред самотните гласове, днес Ловеч вече има крехко, но гражданско общество. Гордея се, че бях от тази гражданска вълна, която се противопостави на кметската надменност и успя да опази Младежкия дом, Покрития мост, Стоматологията. Поставихме местната власт под лупа и постоянния стрес на гражданския контрол. Постигнахме това, което беше възможно при съществуващото разположение на политическите сили и меркантилния сговор на БСП, ДПС и група продажни съветници. Сигурен съм, че днес Ловеч е по-свободен, а властта притисната от силна обществена опозиция. Недостатъчно за истинска промяна, но това беше началото. Нужни са още няколко, но решителни крачки. Затова прецених, че сега не е време да спирам.

Ето защо приех отново да бъде издигната моята кандидатура, този път само за общински съветник. Малцина си дават сметка, че важният орган на местното самоуправление е общинския съвет. Той одобрява политиката на кмета и контролира неговите действия. Затова е нужен силен общински съвет от хора с позиция, интелект, характер и морал. Времето на посредствените послушковци, които политическите партии издигат за да бъдат гласуващи марионетки вече отмина. Този път вие, избирателите сте на ход, защото всеки ваш глас е мажоритерен, тъй като чрез преференция може да бъде подаден не за политическа сила , а за силна личност. Промяната се прави от смели и мъдри хора. Имате уникалния шанс да ги изберете.

Ненавиждам политическите нестинарки. Затова моето име можете да намерите само в една листа – тази на коалицията, в която участва политическата партия, където членувам вече двадесет и шест години. Съвсем логично ще бъда част от листата на Реформаторския блок. Бях сред най-горещите радетели за единна дясна листа, но по-голямата политическа сила не пожела подобно сътрудничество. В тези избори Реформаторският блок ще бъде дясна алтернатива и шанс за всеки разочарован от статуквото избирател. Регистриран съм на четвъртата позиция в листата, но на изборите ще се подредя там, където решите вие, избирателите. Защото вашите преференции ще покажат истинското политическо влияние на всеки от кандидатите.

Амбициран съм да извървя остатъка от пътя към промяната, но сам ще ми бъде трудно. Промяната се нуждае от вашата подкрепа, независимо къде се намирате. Ако живиеете другаде, но все още имате местни избирателни права, вашият глас може да бъде решителен. Ако вече нямате избирателни права в Ловеч тук живеят вашите родители и роднини. Помогнете им да направят правилния избор.

Преди два дни написах, че когато човек каже „искам“ трябва да има смелостта да обясни защо. От днес, със стартирането на кампанията, ще представям своите приоритети и каузи, за които ще работя като общински съветник, ще посочвам проблемите и решенията,  които ще отстоявам.  Мнозина ще разчитат на пари, купени гласове и мошенически сделки. Аз ще се оповавам на биография, морал и идеи. Няма да обещавам решения, ще работа за тях. Както винаги съм правил досега.

Крайно време е за голямата промяна в Ловеч. Тя ще дойде с усилията на всички, които го обичаме. Аз ви предлагам моята ръка като кандидат и защитник на вашите обществени интереси. Ще стисна с благодарност и ангажимент ръката на всеки, който е готов да подкрепи моята/вашата кауза – Ловеч!

PS Ще се радвам, ако споделите това мое послание, защото иском да стигна до колкото може повече приятели.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на me. Запазване в отметки на връзката.