Ангели за Ангел


10653310_1470760189865346_4461024935474443007_nМиналият вторник група чудесни момичета и момчета, бивши ученици на Езиковата, започнаха кампания за спасяването на приятел, чийто живот е застрашен от коварна болест.  Обърнаха се към своята общност, пораснала на хълма с клетвата да подадат ръка на приятел  в труднен  час. За седмица групата в подкрепа на Ангел има хиляди членове, пунктовете за набиране на средства се множат ежедневно, надявам се и парите в набирателните сметки. Вече започна кампания и в гимназията, която съм сигурен, че ще прерастне в мощна благотворителна вълна след 15-ти септември. Както Езиковата го е правила винаги за своите приятели и бивши ученици – с любов, състрадание и истински приятелска солидарност!

Два дена по-късно присъствах на досадно заседание на общинския съвет. В края на заседанието голяма група съветници заяви, че ще дари възнагражденията от заседанието за детското отделение в Ловеч. И всичко това след брутална политическа реч. Най-гнусният начин да омърсиш благотворителността като я опаковаш в предизборен ПиАр.Истинските дарители са тихи и смирени. Не викат за да ги чуят всички, не очакват да публикуват жеста им в медите. Малко по-късно съветник от друга, също голяма,  група заяви в личен разговор, че те ще дарят още по-голяма сума, но никой няма да разбере. Въпреки това съм сигурен, че и техният жест ще потече в предизборната хроника.  Тъжен факт е, че колко малко има между политическият морал и човешкия.

Времето между двете събития беше твърде кратко за да избягам от мисълта за паралелите. Чистите детски сърца и разплаканите им очи, готови да направят и невъзможното в една трудна битка. С толкова човешка награда – спасен живот на един приятел. А от другата страна пресметлив политически маркетинг, доза популизъм, щипка реклама. С жалката цел да спечелиш някой глас повече в името на нечия незаслужена политическа кариера. Два толкова различни свята. Единият горе на хълма, другият долу  зад стените на бюрократите.

Днес колежка ме попита какво можем да направим за Ангел! Нищо повече от това да подкрепим безрезервно децата ни. С всичко, което можем. Мисля, че има случаи, в които децата ни поднасят житейски уроци. Този е точно такъв. И да се молим с цялото си сърце за момчето. Вярвам, че Господ не изоставя обичащите сърца и чистите помисли.

Ето сметките в подкрепа на Ангел:

(CECBBGSF) IBAN: BG36 CECB 9790 10F3 4783 00 – СМЕТКА В ЛЕВА 
(CECBBGSF) IBAN: BG50 CECB 9790 14F3 4783 00 – СМЕТКА В ЕВРО

За повече информация: Фейсбук група „Да помогнем на Ангел“

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Езиковата, общество. Запазване в отметки на връзката.