Добър ден с добрите новини на Ловеч 5.0


andreev1808141-300x225Добър ден с добрите новини на Ловеч 5.0

Добър ден, Ловеч!

Преди седмица ме питаха какво добро намирам в предъвканите новини от предходните делници. Няма дъвка, има акценти върху наистина хубави и важни неща за Ловеч . Защото в потока от гнусотии има събития, които носят повод за усмивка, удовлетворение, радост или гордост. А доброто е относително понятие, за него всеки ползва своите представи и мерни единици. Но има добрини, които ще запълнят и най-претенциозната мярка.

Например жестът на известният диригент и музикален педагог Красимир Андреев. Господин Андреев е популярен със своето родолюбие  и щедри дарения за ловешките културни институти. През миналата седмица музикантът подари на регионалната библиотека специално закупено пиано, което ще се ползва от децата и в програмите на прекрасните музикални вечери, организирани от библиотеката.   Пианото безспорно е ценна придобивка, но още по-ценна е обичта към изкуството и Ловеч, с които ни заразява легендарният диригент.

Върви му на кметът да копае този месец. А когато кметът хване кирка или лопата, добрите новини веднага се наместват до него. През седмицата господин Казанджиев направи първа копка на реконструкцията в квартал „Червен бряг“. За повече от четири милиона лева облика на квартала ще бъде променен до неузнаваемост. Нови улични и тротоарни настилки, велоалеи, спортни площадки и фитнес уреди на открито, беседки и паркови пространства. Да са им честити на жителите на квартала. Дано средствата бъдат похарчени ефективно и стигнат за всичко предвидено.

Кметът ни съобщи и друга добра новина-строго наказание за директора на зоопарка и служителя изпуснал Алонсо. За допусната  небрежност  двамата са наказани със „забележка“. Знаех си, че кметът е справедлив и безкомпромисен. Вярвам, че забележката е била яко пиперлия. В списъка на порицаните липсва само Денко. Ама що народна обич се изсипа върху него…

 В последните часове на седмицата Литекс размаза „Левски“. Направо чудесна новина. Здрав пердах и синьо унижение за радост на ловчалии, които снощи  са заспали с усмивка и добро настроение. Едва ли е била усмихната вечерта на полицаите, които трябваше да се справят с поредните говедии на тъй наречените „сини фенове“. Да се чудиш на кого отива повече любимият им рефрен „селяни“.

Август е към края си, отпуските свършват. Не се мръщете, защото всеки делник може да донесе добра новина. Ние ги създваме, търсим и намираме.

Хубава седмица и правете само добри новини!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.