Добър ден с добрите новини на Ловеч 4.0


lovech8Добър ден, Ловеч!

Мързелив август. Градските хора са се източили кой на море, кой на планина, кой по селски ангажименти. Пусто, тихо и спокойно. След драмата с Алонсо, Ловеч отново потъна в медийна скука. Сякаш и новините си взеха отпуск. Въпреки това и миналата седмица даде няколко повода, за къде сериозни, къде весели акценти.

Истински добра е новината, че „Литекс-моторс“ разширява външнотърговския си пазар. Българският автомобилостроител вече има договор за износ и в Румъния. Радостна вест, защото ловчалии продължават да чакат с упование обещаните от кмета и инвеститорите 2000 работни места. А всяка нова поръчка, ако не друго, поне оставя надеждата жива.

В края на седмица дойде и добра новина в аванс. Най-после има истински строителен план за автомагистрала „Хемус“. Идейният проект бе представен на областния експертен съвет по устройство на територията и подкладе на ново вярата, че северна България ще има своя скоростна магистрала. За нас е особено важно, че новият проект приближава трасето до Ловеч, а един от големите крайпътни възли с отклонения и площадки за отдих, ще бъде точно до трасето Ловеч-Плевен. Сега всички стискаме палци да се намери финансиране за бързата реализация на проекта. Близостта до модерен и скоростен път винаги отваря нови икономически възможности.

Хубава новина е, че докато „ваканцува“ общинския съвет, в неговата зала тече сериозен ремонт. Толкова сериозен, че залата е направо нефункционална и не може да събере дори сълзите за Алонсо и съветническа дискусия за проблемите останали след смъртта му. В този смисъл съветниците от ГЕРБ поискаха извънредно заседание на общински съвет, но председател Тихолов счете, че ремонтът е по-важен от проблемите на ловешкия зоопарк, чието състояние и лоша организация замесиха името на нашия град в срамни новини, гневни коментари и присмех.

Между другото служебното правителство прослужи първата си цяла седмица. И още с първите назначения срещна обществено недоволство и съпротива. В резултат един министър въобще не встъпи в длъжност, а цяла седмица се води медийна престрелка около конфузното назначение на шефа на митниците. Хубавата новина е, че гражданската бдителност остава все така осторожна, както по времето на аферата „Пеевски“. Така че следващият министър-председател да си опича акъла отсега, пък дори и да се смята за най-големия мъжкар в държавата.

Лятото е в разгара си, а дните вече са слънчеви и хубави. Дори само това е чудена новина за всички, които летуват и почиват. Желая ви слънчева седмица и само топли вести!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.