Добър ден с добрите новини на Ловеч 2.0


image
Добър ден,  Ловеч!
Добрата новина от седмицата е, че ягуарът от зоопарка избяга, лошата, че го убиха. Следвайки инстинкта Алонсо дръзна да изостави мизерния  живот зад решетката и тръгна към свободата. Алонсо срещна смъртта свобеден!  Намаше нужда да го убиват, защото беше в зоопарка, защото не беше заплаха, защото бе доведен син на кмета, защото имаше редица опции да бъде спасен. Май е спорно  колко добра новина щеше да бъде принудителното връщане на едно диво животно зад решетките.
Добра новина е , че същият зоопарк върна живота на безпомощен щъркел.  Изнемощял, гладен и нещастно паднал от гнездото си. Щъркелът е спасен  и ще получи шанс да се върне  към свободата. След като укрепне  ще бъде преместен в клетка без покрив и сам ще избере между безкрая на небето и грижите на новите настойници.
Добра новина е , че казармата най-накрая намери своите настойници. С церемониален, но твърде безсмислен ПиАр министърът на отбраната връчи ключовете на казармата на ловешкия кмет.  С ключовете връчи и грижите по рушащия се имот. За кмета остана най-лесното – да намери парите за нейното стопанисване и възстановяване.
Добра новина е, че пари се намериха за 14 ловешки читалища. Над 80 хиляди лева осигури държавния бюджет за селските храмове на културата. Така се дава възможност за неотложен ремонт и съдържателна дейност на тези незагаснали огнища на духа в малките населени места от общината.
Кой казва, че август е мързелив, скучен и морски? За добрите новини няма почивни дни.Оставам  в очакване на още добро от делника на Ловеч и ви желая слънчева седмица и само усмихнати емоции!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.