Уикенд с феи и дървеници


20140629_103529

Сигурен съм, че за мнозина бивши и настоящи питомци учителите от Езикавата са скучновати хора, чиито интереси са затворени  само между уравнения, граматични правила, хромозоми, полимери. Младите приятели дълбоко грешат, защото педантите от класните занимания могат да бъдат и яки купонджии. Напоследък купонът започва с края на учебната година. Тогава цялото „войнство от хълма на мечтите“ се отправя на тиймбилдинг  уикенд.

20140629_091630В духа на традициите в края на миналата седмица почти целият педагогически състав на Езиковата се отправи към красивото курортно селище Чифлика. Позната дестинация и позната резиденция – хотел „Фея“, където още кънти ехото от нашето миналогодишно веселие.  И така един уикенд за релакс, споделяне на знания, ревизия на годината и достатъчно време за  разходки и скаутски занимания сред очарователната природа на планината.

20140629_103520На Чифлика като на Чифлика. По правилата на Езиковата. С цяла палитра от емоции и спомени. Имаше време за обучения. Два кратки сета, в които колеги (Радина Попова, Галя Баева, Таня Колева, Галя Иванова, Ивелина Докторова, Марияна Вълева) споделиха наученото за мотивиране и оценяване на обучението, противопоставяне на агресията, математическа лингвистика. Имаше следобеди  прекарани в басейна или в спа удоволствия. Имаше и вечери  за купони. Двойно по-дълги и значително по-горещи. С изтощителни танци под ритъма на парчета от зората на рока до съвременните денс хитове. Със задължителното живо изпълнение на Ивайло Генов. И в духа на традициите със среднощни  автърпартита в басейна.  Украшението на купона бе вечерният спектакъл на наскоро сформирания квартет „Феите“ ( в състав Ани Андреева, Маринела Кънчева, Мария Данаилова, Тонка Гергинова), които представиха композиция по синхронно плуване достойна за олимпийска надпревара.

20140629_232226Естествено в кацата с мед трябва да има и лъжичка катран за да не бъде прекалено сладко. Като например  нощния екшън с наша колежка, чието легло се оказа обитавано от пълчища дървеници. Така потърпевшата започна нощта в едно легло, а посрещна сутринта в съвсем различно.  Въпреки, че съквартирантките от стаята с досадните буболечки бяха евакуирани, персоналът на хотела така и не намери за нужно да се извини за неудобствата. Всъщност неучтивото отношение на персонала ще остане като едно от малкото неприятни впечатления от този пълен със слънце и горещи изживявания уикенд.  Но когато градусите във въздуха, чашите и емоциите са високи подобни  инциденти се преживяват като сутрешен махмурлук – болезнено, но мимолетно. Най-важното е, че завърши поредната учебна година за Езиковата. И започна отпускарското лято.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Езиковата. Запазване в отметки на връзката.