Rock me. Excite me. Love me. FEST’14 ME!


1926774_276282449197790_5078949028292755886_n

Април е най-страстният месец за Езиковата. В задъханите му седмици ни връхлитят училищният празник, пиесата на абитуриентите и  чакания с нетърпение фестивал. Всяко от тези събития е частици светлина в мистичния ореол на гимназията.Всяко от тях е сцена, от която няма как да не те видят и чуят. Вече стана традиция фестивалът да бъде кулминация на априлските страсти. Както и да го погледнем Фестът е най-мащабното и независимо събитие. В неговата организация участват десетки момичета и момчета. На сцената се качват още толкова екзалтирани изпълнители и музиканти. Залата пръщи по шевовете и събира над хиляда зрители за трите фестивални вечери. Всеки фестивал е различен, защото е неповторим. Да, той  следва една утвърдена нишка от традицията, пресъздава спомени от шоуто на предишните випуски, но гледа през очите на едно следващо поколение. Фестивалът е шарено събитие, нарисувано в различнитне  цветове на  неговите участници, организатори, зрители. Хиляди цветове,  събрани в млада, буйна и неподражаема палитра.  Всеки Фест е оригинал – в логото, мотото, декора, сценария, регламента, изненадите. Всеки фестивал е себедоказване – на организаторски способности, на талант, на интелект, на  дух, на общност.

Фестивалната енергия тече по вените. Дойде време да  я пуснем на сцената. От утре Езиковата е Фест. Всяка вечер до края на месеца училището ще пее, танцува, ще лее адреналин и емоции. Всеки Фест е различен и поднася неочаквани изненади. Няма съмнение, че и тазгодишните организатори ще пишат със собсдтвен почерк в книгата на фестивалните спомени. Всъщност те вече започнаха  като оставиха редове от своето вълнение върху фестивалния декор.Нека повдигна малко завесата и подскажа някой от новинките за предстоящото музикално събитие.

За първи път музикалните вечери няма да бъдат профилирани по теми или випуски. Организаторите ни предлагат пъстър микс от музикална толеранстност, артистични стилове, възрасти и класове. Ритъмът ще прелива от  тежък рок  до неравноделно народно пеене, а гласовете от непознати дебютанти до утвърдени победители.

Фестът ще бъде своеобразно надиграване между сценарни екипи. Всяка от фестивалните вечери е подготвена от “мозъчен тръст, вложил много въображение и духовитост в създаване на оригинална нишка между изпълненията на вечерта.

Този Фест ще бъде глас, но и тяло. Организаторите са включили повече танци, с които да покажат още една страна от безкрайния талант на езиковците.

С малко тъга ще призная, че на мен ще ми липсва групарската музика и живите инструментали, които в миналото вдъхновяваха залата до екстаз.  Тези дни подреждахме изложба от снимки за стари фестивали. На всяка втора бе застинала група или китара.  Сега на сцената ще се появи само една китара и то в ръцете на бивш езиковски групар Мартин Николов, койта ще акомпанира на друго познато и обичано лице от миналите фестивали – Пепи Кенаров. За съжаление днес  Езиковата няма група  и почти всички изпълнения ще бъдат със синбек подложка.

Естествено фестивалът е и респект към традициите. Както сме свикнали от фестивалната сцена ще чуем легендарни рок парчета, актуални поп ,  r&b и hip-hop хитове. Българската музика ще запази силно присъствие, представена в целия спектър от музикални течения – от обичани рок балади, през модерните класове до печелещия все повеце поклонници рап, автентичната народна песен и изненадващо пробилата си път до сцената  чалга.

Никой не се съмнява, че Фестът ще бъде шарен като вкусовете на многобройните  езиковци. Няколко вечери, в които стотици сърца бият в приблизително еднакъв ритъм. Защото Фестът не е състезание, а шоу, не е сцена за егоизъм, а повод за общност.

Едно е сигурно. Фестът няма да ви остави безразлични. Ще ви раздруса, ще ви развълнува, ще ви накара да се влюбите. Затова елате и бъдете част от шоуто. 28,29,30 април, 19.45, зала „Америка за България“.

 

Ето програмата за фестивалните вечери.

Първа вечер – 28.04.2014, 19.45 часа

 

1.Ивета Георгиева – Rihanna-Unfaithful
  1. Maртина- Happy
2.Йоана Асенова – Christina Perry-Jar of hearts 12.Иван- Boze brani je od zla
3.Ралица Стойкова- Christina Aguilera- Beautiful 13.Велиана- I don’t need a man;
4.Аня Ганева- Poison- Alice Cooper 14.Велиана-Miley Cyrus- Jolene
5Христина + Венера- Love don’t die 15.Ивелена + Мирослава- танц
6.Христи Петрова- I see fire 16.Mартина- Valerie
7.Джонг- Елмаз и стъкло 17.Цветозара11а-Let it be
8.Мони Мончева- Too close 18.Бела+ Тихомир- Panamara Flow
9.Надежда-; Девойко мари хубава 19.Моника Хитова- I love rock and roll
10.Даяна- Поли Генова- Солени дни 20.Mихаела + Валки- Counting stars
21.Среща-Щурците –песен на организаторите

 

Втора фестивална вечер – 29.04.2014, 19.45 часа

  1. Христи и Симона – Royal
  12. Венера и Иван- Ain’t no sunshine
     2.Теодора Папазова- Hurricane   13.Начко – Тони Стораро, Абитуриенти
  1. Венера – Say Something
  14.Поли и компания – танц
  1. Мони Мончева-To the moon and back
 15.Тихомир – Няма такава песен
 5.Иван Казашки – Я елате пиленца при батко   16.Петя и Гихомир – The big big bang
 6.Петя – Make feel my love  17.Петя и Сашо
 7. Надежда – За тебе бях  18.Найден, Нядя, Цецо, Цецо – България над всичко
 8.Павлен – танц   19.Христина и Ралица – Halleluyah
 9.Моника Хитова – Eye of the tiger   20.Христина Мончева – Rehab
 10.Петя и Радоя – Tepo pepo   21.Ина – Ветрове
 11.Белла – Another love   22.Исак – Seek and destroy
  23.Мартин и Пепи Кенаров

 

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Езиковата. Запазване в отметки на връзката.