Кино панорамата Ловеч продължава до 3-ти март.


wolf

Винаги ми е готино, когато мога да пиша за хубави новини. Експериментът „Кино в Ловеч“ пожъна неочакван успех и ще има ново продължение. Пътуващото кино ще остане в града до 3-ти март.  Предвидени са още 25 прожекции, които през празничните дни ще започват в 11.00 часа и ще приключват в късната вечер. Ще бъдат предложени още 5 филма, с което общият брой на показаните заглавия е почти 20. Както е известно удоволствието дължим на проекта „Пътуващо кино“ по инициативата „Мобилно кино GLOBUL“. С новите заглавия е предвидено много настроение за децата. Малките зрители ще могат да се насладят на 3D анимациите „Свободни птици„, „Приключенията на черния Сами“ и „Замбезия„. В програмата е включен актуалният екшън-трилър „Директен полет“ с участието на Лиъм Нийсън и Джулиан Мур. На екран ще бъде и един от новите български филми „Вила Роза„, в който зрителите ще видят Калин Врачански. Продължава излъчването на новите 3 D анимации  „Кумба“ и „Смърфовете 2“ и хитовите фирми  „Вълкът от Уолстрийт“, „Легендата за Херкулес“, „Помпей и „Живи легенди“.  Не са предвидени следващи прожекции за австралийската екшън-фентъзи история „Аз, Франкенщайн“ и звездната комедия „Последният пенсионерски запой“.

Ето актуализираната програма.

****************************************************************************************************

За пръв път Ловеч ще има възможността да види най-касовите за момента филми. Показателно е, че ще бъдат представени 6 от заглавията, заемащи първите десет позиции в бокс-офис класацията на най-гледаните филми в България. Това са съвременната фантастика „Робокоп“ (първа позиция) със Самюел Джаксън и Гари Олдман, 3 D анимациите „Крадци на ядки“ (втора позиция),  LEGO (четвърта позиция) и „Джъстин и рицарите на честта“ (десета позиция),  митологичният екшън „Легендата за Херкулес“ (шеста позиция), новият шедьовър на Мартин Скорсезе и претендент за Оскар „Вълкът от Уолстрийт“ , в който зрителите ще видят превъплащение на Леонардо Ди Каприо.  Сред предложенията са още историческото приключение „Помпей“, фентъзи хитът на предходната година „Хобит: Пущинакът на Смог“, зрелищният екшън „47 ронини“ (с Киану Рийвз) и детското забавление „Замръзналото царство“. Само ден след българската премиера зрителят ще може да види новия комедиен филм на Ники Илиев „Живи легенди“ с поредната киноизява на Орлин Павлов.

Филмите ще бъдат показани с най-съвременна дигитална техника, а за пълното изживяване на ловешкия зрител много от тях ще бъдат представени в 3D формат – всички анимации и четири от игралните филми („Херкулес“, „Помпей“, „47 ронини“, „Хобит“).

Билетите за събитието ще бъдат повече от достъпни – между 5 и 7 лева, а прожекциите са планирани през различни часови пояси през деня, така че всеки да намери своето удобно време. Остава ловешкият зрител да оцени жеста на GLOBUL  и усилията на областния управител (предоставил залата на дом „Преслав“) и да осмисли с присъствието си прожекциите.

Програмата за прожекциите.

Реклами

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.