Браво, Цвети!


Цвети

Днес около 11 часа фейсбук бе задръстен от един и същи възглас „Браво, Цвети“.  Успехът на Цвети Пирокова предизвика поредната вълна от възторг и патриотизъм.  Седмица по-рано беше за волейболните национали, в края на миналата година за Кубрат Пулев, а малко по-отдавна за Гришо Димитров. Българи, които посягат към световните върхове и палят нацията да обича и подражава.

Направо е неправдоподобно малка и разкъсвана от бедност и безнадеждност България да ражда шампиони, дръзнали да посягат към короните на най-големите. Неправдоmодобно е и това, че тези хора имат смелостта да жънат победи като…българи. Толкова лесно е да приемат щедрите оферти на някоя богата държава.

Цвети, Кобрата, Гришо предпочитат да са верни на родната изстрадала земя и неусетно се превръщат в идоли. Достойни да бъдат следвани и подражавани. Какво по-хубаво от това, че съвременните момчета искат да приличат на Гришо и Кубрат, а не на полуграмотната мутра или че днешните момичета се вдъхновяват от Цвети вместо от силиконовите кур…, пардон кукли  на  чалга  халтурата.

Успехите на Цвети, Кобрата  и Гришо са вдъхновяващи и заразителни за младите хора. За да успееш в жестоката конкуренции на тези тежки спортове талант не стига. Нужна е упоритост, трудолюбие и най-вече вяра. Цвети, Кобрата, Гришо са шампиони. Не всеки ще стане шампион, но всеки може да бъде победител. Стига да следва пътя докрай и да не се вслушва в гласовете, които пречат или разколебават.

Цвети, Кабрата, Гришо, волейболните национали  променят имиджа на България. Защото са млади и необременени с  обичайните страхове, че сме малки, безпомощни и обречени. А това е силно послание към младото поколение,  което свободно от горните страхове и с примера на новите идоли може да отмести България към истинско национално възраждане и заслужено европейски признание.

Точно затова възклицанията „Браво Цвети“ са много повече от моментна емоция.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на спорт. Запазване в отметки на връзката.