Отговорни фактори в Ловеч обявяват унищожителна война на наркотиците.


droga

Задава се сериозна кампания  срещу  наркотиците в Ловеч. Тя е вдъхновена от големия успех постигнат  в борбата с тютюнопушенето. Както е известно цигарите бяха заклеймени на грандиозна манифестация, проведена миналия четвъртък. Дефилето, в което по оценки на очевидци са се включили хиляди  ученици и граждани бе инициирано от областния управител и предвождано от заместник – кмет  и Началника на Регионалния инспекторат на образованието . Социологически агенции отчитат, че само седмица, след като бе въздигнат призива „ да бъдем модерни  като не тютюнопушим“ употребата на цигари сред ловешките ученици е спаднала с няколко десетки процента.

Впечатляващият резултат от иновацията е окуражил местната и областната власт  за римейк на събитието,  този път срещу наркотиците. Наскоро стана известно  прочуване на Сдружението за европейски инициативи,  което постави Ловеч и Сливен на първо място по употреба на наркотици.  Тъжната класация е огорчила отговорните фактори в Ловеч и те са реагирали светкавично. Все още се уточнява деня и часа за провеждане на протестното събитие, сценария и хореографията. От кухнята, обаче, съобщават, че се търси повторение на силния жест на областния управител, който демонстративно е скъсал цигара пред учениците. Предполага се, че този път публично ще бъде късана марихуана и тъпкани амфетаминови  таблетки. Има голяма вероятност в унищожаването на порока да се включи и кметът  , тъй като в наскоро разпратен от него анализ се признава, че 70% от ловешките ученици са  пробвали наркотици,  а  40% от тях прибягват до дрога редовно.  Според слухове е възможно в тази кампания да участва и полицията. Ако това се случи на дрогата в ловешко и е спукана работата, щом всички силни фактори ще излязат за да я анатемосат публично.

На нас, ловешките граждани, не ни остава друго освен да стискаме палци и да се надяваме, че първите мъже на общината ще ни избавят от наркотичната  чума, както ни избавиха от цигарената отрова през миналата седмица.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.