Бели полета в младите мозъци


Тодор-Живков„Руснаците са наша кръв, а американците гадове. Англичаните са същата измет!“ Това не са думи на фанатичен комунистически активист от 50-те години, а на младо съвременно момиче. Прочетох ги като ФБ коментар по повод военни маневри близо до Сирия. „Измет“ и „гадове“ лексика от време, което мислех за отминало. Изпитах потрес  от факта, че има млади мозъци, формовани в матрицата на комунистическата ненавист.

Сякаш в контекст седмица по-късно бе публикувано изследване сред младите хора за „комунистическия режим и европейските ценности“.  От проучването става ясно, че 1/3 от младите българи считат съветската окупацията на България през 1944-та като освободителна мисия, а 1/10-та смятат навлизането на българските войски в Чехословакия през 1968-ма година за справедлива битка с контрареволючията. И при двата въпроса над половината от младите българи нямат мнение! Нали се сещате „руснаците са наша кръв“, дори когато смазват демокрацията в една независима страна, но при същите изяви американците и англичаните са „гадове и измет“.

60% от младите българи не знаят за концлагера „Белене“, а 80% нямат идея какво е ГУЛаг! Значи огромна част от българските младежи нямат понятие и памет за комунистическия терор, зверствата, убийствата, с които започва тържеството на социалистическата идея! Едва 3% схващат колективизацията като насилие и ограбване. Почти ¾-ти не знаят за кървавата касапница устроена от Комунистическата партия в църквата „Св. Неделя“. Плашещи пропорции от младежите не знаят, че холокоста е геноцид, не разбират истинския смисъл на понятията „Желязна завеса“ и „Берлинска стена“. Почти никой от младежите не знае, че писателят Георги Марков е платил с живота си дързостта да пише истината в „Задочни репортажи за България“.  Съвсем логично 3-ма от всеки пет нямат и идея, че Държавна сигурност е смразявала кръвта на поколения българи. Младите разпознават диктатора по-скоро в Хитлер, отколкото в Сталин, въпреки, че са сатрапи от равен калибър. В списъка на диктаторите Тодор Живков е много, много назад, рамо до рамо с…Бойко Борисов!

Ето това е печалния резултат от две десетилетия изтриване на историята. Поради старателната фалшификация на историческите факти близо 1/5 от младите българи считат, че биха живяли по-добре по времето на Тодор Живков. Още повече дори приемат живота  в ерата на  „тато“ за нормален! Почти половината от младите не намират недостатъци в живковия период или се затрудняват да ги идентифицират.

Две десетилетия училищната история се пише от ценностно изкривени комунистически професори и доценти, които трият с гумата и преиначават фактите. Почти изтриха от учебниците историята на България след 1944-та година. Медиите мълчат за идиотията наречена комунизъм, но сеят масовата манипулация, че антикомунизмът е демоде. Но най-големите поражения бяха нанесени от оглупяващия цар, който алчно пристана на комунистите, които му откраднаха трона. Всъщност комунизмът беше реабилитиран именно от Симеон и политическите диривати от неговата партия.

Поредният успял комунистически план. Да скриеш своята мръсна история, така че в паметта на младите да останат бели полета за онези черни десетилетия. Нещо като препиране на историята, след което спокойно можеш да представиш пред младите Живков като мъдър ръководител, Червената армия като обичащ освободител, а англичани и американци като гадове и измет. А с подобна интелектуална пихтия в младите мозъци българите ще продължават да пращат наследниците на тоталитарните комунета в парламент и правителство вместо в канала на историята. Затова главите пълни с интелектуална пихтия са далеч по-ценни от мислещите мозъци.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на общество. Запазване в отметки на връзката.