Мишо Шамара е попадение, но само Азис може да внесе еротика в подкрепата за правителството


ШамараМишо Шамара оглави митингите в подкрепа  на правителството. Чак сега комунистическо-депесарския проект „Орешарски“ намери точния символ. Със своя манталитет, визия и интелект  варненския певец на ъндърграунда съответства по-най подходящия начин на гротеската наречена контрапротест на софийските социалисти. Събитието, откакто започна ежедневната си изява, е пълен антипод  на антиправителствените демонстрации.

На площадите „Независимост“, „Батенберг,  Орлов мост, булевард „Цариградско шосе“  се събират хиляди. Край  НДК – едва стотина.

Протестиращите по софийските улици представляват огромното мнозинство от българите, които ненавиждат БСП и политическите им ортаци, малцинството защитници стои зад политически натрапници, спечелили по-малко от 20% от българския вот, но решени да си разпашат колана като политически  чорбаджии.

Едните искат оставката на правителството и разрушаване на олигархическия модел, другите искат оставане на правителството и окопаване на олигарсите.

От едната страна са млади и креативни, от другата възрастни и възмутени от креативността на младите.

Недоволните от статуквото са  интелигентни и усмихнати, удовлетворените от конюнктурата са по-зле образовани и оперирани от чувство за хумор.

Всяка вечер свободните правят шествия по улиците на София, всяка вечер уплашените се надъхват, скупчени край НДК.

Протестът и т.н. контрапротест са като игра на светлина и сенки. В тази стилистика от едната страна блестят умовете и таланта на Георги Господинов, Явор Гърдев, Христо Мутафчиев… В играта на полюсите може да им бъде противопоставен само човек от обратната страна по скалата на интелекта. В този смисъл Мишо Шамара е изключително попадение. Една идея по-сполучливи от него могат да бъдат само чалгаджийките. Но да разголят цици (единственото, което имат)  на площада ще бъде тривиално. Актрисата Таня Илиева вече ги изпревари. Виж да излезе Азис  ми се струва по-адекватно. Таня Илиева разголи гърди за да символизира стремежа към свобода, възстановен от прословутата сцена от Френската революция. Азис може да заголи задник като намек за гъзуренето на социалистите пред  ДПС  и политическата порнография, която разиграват вече два месеца.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на общество. Запазване в отметки на връзката.