Дребна душица с мазолесто дупе


british-slang-brown-tongueЗнаете ли колко са досадни дребните души?  Снощи една опиянена от собственото  величие (нормално психическо разстройство за всеки, който се оглежда в помътнялата си съвест)  се опита да ме превърне в аудитория, за да ми разказва интелектуални фикции в оправдание на собствената политическа проституция.  Току -що бе приключил избора на председател на общински съвет, а дребната душица киснеше самодоволно в мъзгата на поредното политическо отдаване.  Загубил представа за дребнодушието си и горд с поведението си на дупедавец.

Всъщност душица, която ме обливаше в досада, известна като Призрака от бутилката има само дупе. Което всичко поема. Дано мислите ви не тръгнаха в грешна посока. Просто има яко мазолесто  дупе, което може да понесе отпечатъка на всяка обувка.  Удобен трамплин, от който да отскочи който трябва, колкото високо е нужно. Винаги срещу нещо в замяна. Всеки мазол по задника е скъпо продаден – за началнически пост на душицата или службица за роднина.  Политически покер игран безброй пъти. Та нали това е любимото дупе на кмета вече няколко мандата.Малко след началото на досадния монолог зарязах душицата, задавена от дребни страсти и мъзгата от съвкуплението. Трудно ми е да общувам със задници.

Разказвам историята, защото сигурно ви е позната. Край всеки от вас досажда подобна дребна душица. С мазолесто дупе и готовност да се подложи на някой конюнктурен скачач, тръгнал да катери кариера и постове.  Мазолите са безценни – не боли, нито когато те газят обувките, нито когато се сгромолясаш надолу. А дребнодушието е имунизация срещу скрупули и разбудена съвест. Само, че дупетата  край вас са назначени. Моята дребна душица е избрана. Вярно със щедро платени гласове. Мерзостта струва доста пари, които трябва да бъдат върнати. Най-лесния начин е с дупене!

Питам се дали моята дребна душа ще се разпознае в  тези редове. Дори  да се случи съм сигурен, че ще замълчи. Защото, както казваше баба ми,  на дребните души  очите са на задника. А вече споменах, че  там мазолите са дебели и безчувствени.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на общество. Запазване в отметки на връзката.