Смешни размисли


СДС_10

На 12-ти май ще гласувам за  СДС. Пиша го още в първото изречение за да имате врече да се насмеете. Като отмине истеричната емоция може би ще прочетете по-съсредоточено и разбиращо долните редове.  Всъщност никога не съм гласувал за друг освен за СДС и не се срамувам. Седесар съм от 1989-та година, защото СДС бе  и остана единствената истинска кауза.  Сигурен съм, че много от вас са били седесари. Дай Боже също заради същата каузат– смислено европейско развитие. Натъжава ме мисълта, че има такива, които са следвали сините знамена заради далавера, кариера и усещане за материални облаги.  С гастрономите се разминахме – те населяват други политически простраства и хапват на актуални  трапези.

Сигурно си мислите, че е „Ебати идиотията да гласуваш за гаснеща партия“. Не се обиждайте, че ще приема аргумента за удобен единствено за хората, които не познават или не искат да помнят историята.  СДС бе и остава единствения порив за свобода от комунизма и чиста вяра в европейския избор на България. Някога СДС бе мечта за НАТО и ЕС, и в този смисъл главоболие за  всяка тесногръда комунистическа  главица. СДС бе европейското просветление за България, далеч преди „песовете“ Станишев и Първанов да лижат „могъщите“ т***ци на Путин и руската олигархия.

Затова ще гласувам за СДС, защото не предаде България.Вярваше в синьото и не престана  да обича звездите на Европа. Страдаше за  България, когато червени перверзници вечеряха с мафията, слугуваха на мутрите, купуваха и коронясваха безмозъчни идиоти, които и до днес имитират политика на национално и местно равнище.

Не продаде интереса на България. Застана срещу путинизацията на Родината  и се опълчи срещу путинките скрити зад гейската роза и псевдомъжкарския гербер.  Не си продаде задника за мимолетни политически интереси.

Ще гласувам да СДС, защото устоя върху своите идеали  и не си позволи колаборация  и водевилни  етюди  със смешните марионетки на сенилния цар, лицемерната Серьога, Янето от село, лудият на воля или псевдокомикса на Батман. Никога не съм чакал месия, а споменатите персонажи са последните, в които бих го намерил.

Ще гласувам за СДС, защото и в тази кампания е най-близо до грижата за малкия и среден бизнес, до смислената реформа в образованието и здравеопазването, до възраждането и популяризирането на българската култура. Далеч от популизма и близо до хората, загърбил празните популистки  думи и ангажиран с изпълними намерения.

Ще гласувам за СДС, защото предпочитам да следвам хора, които познавам. Мразя наемниците, готови да купят душата ми с обиден популизъм. Хайде да не си мерим интелекта. Със сигурност имам повече политически багаж от демагогската риторика, назубрена от каратисти, горовисти, пейзажисти и плеяда никому неизвестни парашутисти. В политиката  следвам  ръката, която мога да стисна и уважавам.

Ще гласувам за СДС, защото ми омръзна селски хитреци и политически шутове да ме възприемат за лампадефорска овца. Както беше писал Светослав Минков „кротка народна душица, от която алчната политическа класа добива мляко и вълна и препечелва“.

Животът е достоен, макар и не рядко гладен, когато следва каузи и принципи. Палашите, които следват победителите са сити, но презряни.

About ivo rainov

teacher
Публикувано на политика. Запазване в отметки на връзката.