В памет на Цанко Петков!


539943_3647432431982_390037715_n(1)

Често забравям, че животът не е безконечно пътуване. Уви, има  дни като днешния, които ми напомнят, че всички сме временни наематели на тази земя. Рано или късно се местим някъде, където ще докоснем вечността.  Понякога пътят завършва там,  където най-малко очакваш, тогава, когато дори не го допускаш. Точно така неочаквано днес завърши земния път на един човек, с когото работих повече от 18 години – Цанко Петков. Човек, написал много в страниците на Езиковата през последните три десетилетия.  Затова тази вечер на хълма бе тягостно  и някак празно!

Цанко бе чешит по своя неповторим начин.  Характер, който стоеше зад своите позиции и принципи. Цанко ни остави много – комуникационните мрежи и модерния технологичен облик на гимназията, спомените на учениците и съпреживяното с колегите. Понякога сме имали различен поглед за нещата, но в най-важните моменти сме били зад общи каузи. Дълго ще помня силното рамо в онези тежки дни на изпитание, когато оглавявах учителската стачка в Езиковата. Нямаше да устоя без мъдростта, опита и безрезервната подкрепа  на хора, като Цанко Петков.

Смъртта винаги изненадва. Затова е трудно да намериш точните думи за сбогом. Сигурен съм, че дирята на хълма ще остане дълбока и за дълго.  Спомените ще запечатат  кадрите за един духовит шегаджия и силен, градивен характер.

Поклон пред паметта на Цанко Петков!

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Езиковата. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to В памет на Цанко Петков!

  1. Ivan Lorinkov каза:

    Опитвам се да напиша някакъв коментар, но няколко пъти трия думите си…не знам какво може да се „каже“ за тази напълно неочаквана, изключително неприятна новина…Нека г-н Петков почива в мир!

  2. Нека почива в мир! Невероятен човек, с прекрасно чувство за хумор… Нищо в Езиковата няма да е същото!

Коментарите са изключени.