Ловеч се включва в късото съединение


В Ловеч ще има протест. Най-после!  Под „Стратеш“  това се случва, когато ножът опре до кокала  или влиятелни фактори пратят директива. Приемам, че този път ножа е опрял до кокала или монополистът до дъното на порфейла. Затова ще намина през протеста. Въпреки, че няма да се разпиша във фейсбук графата на участниците. Там всеки го може. Гледам вече има 600 поддръжница на събитието.  Дано не се разсеят до неделния обед.

Малко ми е тъпо, че ще трябва да протестирам пред училище (СОУ „Климент Охридски“), а да свиркам по електоразпределител. По ми харесваше да извися гневен  глас пред  административния офис на ЧЕЗ в Ловеч. Но така са решили организаторите, а водачите винаги имат повече разум  от  редовите бунтари.

Честно да си кажа този път очаквам много хора. Нали всички плащаме изедническите сметки на ЧЕЗ! На площада всеки ще дойде със своите виновници. Един ще е гневен, задето отказахме евтиния ток от втората атомна централа. Друг ще е недоволен, защото това правителство не можа да пребори световните цени на горивата, та хич не усетихме ниската цена на газта, договорена преди време от министър Овчаров с руските му приятели. Щото вярвам, че на площада ще има и други като мен, които страдат малко от чешкия енергиен удар, но се топлят от славянската дружба на „Газпром“. Някой ще се сети, че не цените са високи, а доходите ниски и ще извиси глас срещу правителствената политика към жизнения стандарт. Аз пък ще отида, за да се подпиша под три от исканията на протеста. Първо да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергия от НЕК. Представям си що депутати и партийни величия ще загубят лесната печалба от ВЕИ съоръжения, платени с европейски пари. Второ да се осветлят всички договори, за да се разбере кой ги дарува тези ЧЕЗ-ове, ЕОН-и и ЕВН-и. И трето, най-важно, търсене на отговорност на всички лица, подписали благинките за „картелчиците“. Тук много се надявам да мога да се подпиша под обвинения срещу кабинета Кобурготски и министрите Ковачев и Шулева, които ни натресоха такса пренос на енергия вместо да се поема от електроразпределителните дружества (практика в други страни) и кабинета Станишев (с енергийния корифей Овчаров), договорил високата цена за изкупуване на енергия от ВЕИ (тя е 8% от високите сметки). Само не бих се подписал под национализация, даже и на електроразпределителните дружества. Щото днес енергийните дружества, утре – банките, фабриките, вестниците и имотите, дето бяха раздадени през 90-те години.

Така че, включете се  и помогнете да развием бушоните  на всички, които са виновни за енергийните грабежи. Сигурен съм, че техните съгледвачи ще ни видят, притаени в близките кафенета. Те разчитат на къса памет, ние да им подарим късо съеднение!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.