Темида прогледна. Днес в Сливен, утре и в други градове!


Легендата от златното футболно поколение Йордан Лечков получи ефективна присъда  за свои действия като кмет на град Сливен! Сам по себе си фактът е пробив в блатото на съдебната практика, където силните на деня и близките на властта се ползват от  чадър срещу закона. Лечков ще обжалва и едва ли някой знае какво ще отмерят везните на по-горните съдебни инстанции. Но каквото и да се случи сигналът е ясен и обнадеждаващ.

Европейският натиск върху българската правораздавателна система започва да дава резултат, щом хора от политиката получават осъдителни присъди. Обвиненията срещу Данчо Лечков бяха много и шумни. Присъдата е постановена за действия във вреда на общината, довели до щета за над 500 хил. лева.  Първият кмет, който според съда, трябва да плати за управление в ущърб на местния интерес. Подобни обвинения са повдигнати и срещу Георги Славов (настоящ кмет на Ямбол), Златко Живков (настоящ кмет на Монтана),Румен Рашев (бивш кмет на Велико Търново).  Чака  се думата на Темида, която  може би също ще бъде осъдителна.

Защо ми се струва, че това е само началото и на съдебната скамейка ще застанат още градоначалници. Стига полиция, следствия и прокуратура да припознаят обществения интерес за върховен.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на общество. Запазване в отметки на връзката.