Новият „Версай“ – предизвикателство към провинциалния вкус на Ловеч


Много често с мои приятели сме коментирали ограничените  възможности за развлечения в късните нощни (или ранните утринни) часове. В Ловеч, дълго време, този избор се свеждаше до едно и също – чалга  дискотека. Така хората, напуснали тийнейджърската възраст или възпитани в по изтънчен музикален вкус,  бяха лишени удоволствеито да се забавляват и релаксират в някоя от купонджийски настроените вечери.  Спомням си как при краткото си посещение в Брюксел бях очарован от разностилието и многолюдността на нощните клубове. Разбира се ще бъде кощунство да сравнявам Ловеч и Брюксел, но с моите приятели  често сме споделяли завистта си към други, не чак толкова големи български градове, в които работят истински нощни клубове.

Както се казва,  хубавите неща стават неочаквано.  В Ловеч изненадата се появи малко преди Коледа и носи името „Версай“. Имах удоволствието да завърша новогодишния купон в клуб „Версай“. Да, същото  местенце, което до преди няколко години беше най-известната чалга дискотека в Ловеч.От онези времена,  когато дискотеката беше №1, очевидно е останал духът на победителя. „Версай“ се завръща с нова визия, нов клиентски сегмент, но с гръм и трясък. Няколкото часа, прекарани в нощното заведение оставиха отлични впечатления и запълниха една празнина в моя местен избор за късно развлечение. Собственикът и екипът, който разработва заведението заслужават адмирации по няколко причини:

1.Стил. Интериорът на заведението е променен до неузнаваемост и предралага приятна обстановка, както за романтично усамотение, така и за шумен купон. Особено ценно е, че е ранжирано по начин, който не позволява прекомерно струпване на хора, типично за чалга заведенията. От всяка точка  в клуба  има отлична видимост към фокуса на нощта – лайв музикантите.

2.Именно лайв музиката е най-грабващото предложение на „Версай“. Истински пиано-бар, в който можеш да танцуваш, тананикаш или просто да се веселиш под живото изпълнение на популярни хитове. Не бих пропуснал да отбележа, че нощите по празниците бяха поверени на великолепни и много артистични  гласове.

3.Музикалното разнообразие неусетно отваря купона. Ако има мото то е „Не на чалгата“.  Можете да чуете всичко друго – латино, поп, рок, български хитове. При  това великолепно преливани в лайв сешъните на музикантите. Не знам дали заради празника, но всеки избор или поздрав на клиентите бе уважен.

4.Аудитория. Нощните посетители бяха един богат микс от възрасти, но в общия  случай отдавна напуснали тийнейджърските години. Вероятно самият избор на музикално предлагане поставя ограничения за масовия тийнейджър. Факт е , обаче, че за пръв път след много години попадам в нощно заведение без да се чувствам малко неудобно сред детската или тотално ученическа аудитория. Ето това е клубът за хората от края на своите двадесет до разгара на четиридесетте години.

5.Качествени напитки. Нощният клуб е място, където отиваш за релакс и забава. Съвсем не, за да се напиеш, както често се случва в една чалга дискотека. Затова предлагането на марков алкохол в такъв тип заведение е проява на етикет и добър вкус. Естествено по-.високата цена е една допълнителна бариера пред част от тийнейджърската аудитория.

Сигурно има още достойнства. Излагам само първите впечатления, добити от няколко часа в една еуфорична нощ. При всички обстоятелства новият „Версай“ е пробив в застоялата и повмирисана ловешка представа за нощни развлечения. Най-малкото, защото дава  алтернативи за всички, които имат по-изтънчен музикален вкус, пиетет към по-луксозна обстановка и страх, че нощната забава е само тийнейджърска привилегия.

Успех на новия „Версай“ и повече редовни посетители, за да подкрепим едно начинание,  предизвикващо  провинциалния вкус на Ловеч!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.