След терора кметът на Ловеч повишава обществената безопасност


Заплашен ли е Ловеч от тероризъм?  Сигурен съм, че много от вас ще отговорят отрицателно. Не бъдете толкова сигурни! Човек не може да знае какви капани му подготвя съдбата. Дори и в тих и скучновато спокоен град като Ловеч. До преди няколко дни и България изглеждаше сигурна и безопасна.

Затова не гледам с насмешка на днешните действия  на кмета Казанджиев.  Градоначалникът разпорежда засилен контрол на входно-изходния режим в общината и препоръчва на директорите и управителите да засилят режима и охранителните мерки в  училища, детски градини, социални домове.

Само че се питам, дали това са най-належащите и достатъчно ефективни мерки. Училищата са празни, а в общината не вярвам да влязат терористи. Досега не съм чул за терористичен акт в комунална администрация. Не, че е невъзможно, ама точно нашата няма как да е интересна на терористите. Тя може да бъде единствено обект на граждански гняв, но не вярвам кметът да се пази от него.

Според мен ако ставаше дума за истински, сериозни и отговорни мерки щеше да се случи следното. Първо: кметът щеше да предприеме мерки за повишаване на бдителността на общинското звено за Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност или т.н. общинска полиция. Второ: щеше да се състои среща с Началника на Районно управление „Полиция“ за координиране действията и повишаване нивото на сигурност в града. Трето: Щяха да бъдат взети  мерки за повишаване обществената безопасност на всички публични места, потенциален фокус на големи множества хора – пазара, Сити центъра, жп гара, автогара, дискотеки и нощни заведения. Четвърто: Щяха да бъдат предприети  действия за гарантиране сигурността на туристите, посещаващи Ловеч – т.е. засилване бдителността и полицейското присъствие около хотелите и туристическите места в града.

Излиза, че господин Казанджиев по-скоро имитира, отколкото да предприема истински превантирвни мерки за гарантиране сигурността на гражданите и гостите на Ловеч от терористична заплаха.  Дали пък изявлението на кмета е просто опит да се разпише в медиите?   То и без друго новините за Ловеч съвсем пресъхнаха…

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.