Съпреживяната обич в срещите на Езиковата!


След уикенд с малко сън, много смях и особено много чаши ми е някак легендарно. Да видиш стотици хора, които обичат едно и също нещо безусловно и завинаги, е като да си направиш татуировка на мозъка. Паролата ЕГ-Ловеч не просто отваря врати – изкъртва ги с пантите, тя е нашето винаги отключено вкъщи и е силна като ген. Който е съгласен, да вдигне ръка. Тhank you. Danke. Мerci.

Откраднах тези редове от един фейсбук статус, на Богдана Денчева. Великолепна изповед за чувствата след срещата на випуск 2007 – пет години по-късно. Наскоро писах, че празникът на Езиковата черпи вдъхновение от две събития – пиесата и срещите с приятелите. Затова се връщат стотици хора всяка година. За да получат и споделят обич!

Доказателства колкото искате. В написаните с обич и разлепени из класните стаи послания на бившите випуски. Или в щастливите усмивки от снимките, направени на любимите някога места – стената, пансиона, бившата класна стая. Килко обич е нужна, за да гравираш випуска и емблемата на своето училище върху сувенирна меденка или да поръчаш специална селекция вино с юбилейни стикери?

През уикенда Ловеч „бъкаше“ от срещи на езиковски випуски. Всеки, свързан с училището, е бил поне веднъж, дори за малко част от емоцията. За мен кулминацията на празника бяха две вълнуващи  срещи с мои класове. Едните празнуваха пет години от своето завършване, другите едва година от раздялата. Макар и на различна дистанция от времето, прекарано в гимназията, изглеждаха толкова близки и влюбени. В спомените, в приятелите, в училището. Всички ми подариха много обич и страхотни жестове. Само, че млади приятели, друго сгря душата ми. Топлото приятелство и невероятното усещане за общност. Лаская се да мисля, че моите осемгодишни усилия да ви науча на обич не са били напразни! Ще бъда щастлив, ако имам частица принос за любовта ви към общността, духа и приятелите. Искам да знаете, че дори да не съм ви подтикнал „ да си татуирате мозъка“, се радвам, че сте го направили!

Благодаря ви за уикенда, вечерите, удоволствието да бъда с вас и местенцето в сърцата ви!

Ако вдигате ръце, за да подкрепите Боби, бройте и моята! Завинаги!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Езиковата. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Съпреживяната обич в срещите на Езиковата!

  1. Diana Adjarska каза:

    Az vi blagodarja za chudesniya blog, koyto me vrasta neprekasnato kam stavastoto v gimnaziyata. Vsastnost blagodarenie na vas az maj nikoga ne sam ya napuskala. Mnogo se radvam na plemennizata si Nely za neynite izjavi, za krehkite i usiliya da dade nesto na ezikovata, da opazi tvorcheskiya duh na festivala, da radva i poluchava radost.

Коментари са забранени.