Отново ще има рок фест в Ловеч (първоаприлска новина)


„Ловеч рок фест“ се завръща.  Новината бе съобщена в края на работната седмица. Като фен на рок музиката няма как да не изразя изключителната си радост от неочакваната развръзка. През последните две години рок-традицията бе прекъсната, заради неразбории в организацията . Всички фенове страдахме много, но не спирахме да се надяваме. Чакането си струваше, защото тази пролет отново ще се размажем в музикалното шоу на площад „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч.

Възстановяването на фестивала става възможно единствено благодарение усилията на доказания рок фен Минчо Казанджиев. Кметът е поел в свои ръце цялата организация на фестивала, след акто досегашния спонсор Гриша Ганчев е отказал да финансира проявата. Господин Казанджиев е успял да осигури необходимите за събитието средства. Градоначалникът е защитил пореден блестящ проект и по-голямата част от нужните средства ще бъдат отпуснати от Европейския съюз по проектна линия BG 0036P235 и програма „Повече култура за регионите“. Малка част от парите ще бъдат подсигурени от бюджета на Община Ловеч.  Кметът сподели, че очаква на априлската сесия съветниците да подкрепят отпускането на необходимите средства. Господин Казанзджиев съобщи, че е привлякал и сериозни спонсори, но предпочете засега да не открива техните имена.  Водят се разговори с рок радията  Z rock и Star FM, както и специализираната програма „Кречетало“ за медийни партньори на музикалния празник. Патрон на фестивала ще бъде легендата от Uriah Heep Джон Лоутън, който миналата година направи филм за град Ловеч. Помним, че групата заби на първия фестивал през 2006-та година.

И ако възстановяването на фестивала радва, то имената на участниците направо влудяват. Форматът на фестивала ще бъде запазен в общи линии, макар че ще има някой нововъведения. Началото отново ще бъде на 6-ти май, Гергьовден и рожден ден на кмета Казанджиев. Заради националната традиция тази вечер е определена като българска. За пръв път на ловешка сцена ще се качат виртуозите от формация ФСБ. Първата изненада е на следващата вечер, която тази година ще бъде латино. Всички фенове ще могат да танцуват в ритмите на един от най-актуалните изпълнители Michel Tello. Не се и съмнявам, че младокът ще взриви Ловеч със своя супер хит Ai Se Eu Te Pego.  После ще дойде ред на познатата ретро-вечер, когато C C  Catch ще ни припомни разтърсващите диско хитове от 80-те години. Последните три вечери са подарък за рок маниаците. Тази година ще можем да чуем едно от новите течения в рока  т.н  symphonic metal, при това със саунда на един от лидерите – холандците от Epica. В предпоследната нощ ще можем да се насладим на една от легендарните групи – Led Zeppelin  и да загреем за вълнуващия финал. Той ще бъде навръх празника на града 11-ти май и ще бъде уважен от една от най-успешните съвременни метал банди – скандинавците от Hammerfall.

Както се казваше чакането наистина си заслужаваше. Пропуснахме две години, но тази пролет ще се насладим на истинско качество. Така, че нека да благодарим на кмета Казанджиев за голямото рок сърце и неспирното желание да прави хората в Ловеч щастливи. Освен ако не се досетим, че днес започва април, а в неговия първи ден се пишат и говорят всякакви измислици!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Отново ще има рок фест в Ловеч (първоаприлска новина)

  1. И това шега ли е или истина ?

  2. Embrio Crom каза:

    Как ще се бъзикате за нещо такова………

  3. изключително тъпа шега! четях и поглъщах всеки ред, исках да е истина, вярвах, че е истина, дори бях готова да изкрещя от радост и накрая….разочарование!

Коментари са забранени.