Утре започва от днес! Без Минчо Казанджиев!


Какво от това, че широк е света. Щом душата е тясна,  как бих могъл да порасна?

Диана Експрес

Бъдещето е единственият вид собственост, който господарите отстъпват на своите роби. Тази сентенция на Албер Камю ме грабна още с първия прочит. От тогава е един от житейските  ми принципи. Двадесет години ми обещават бъдеще. Само, че аз живея в настоящето. Билогичният часовник цъка и трупа години. На двадесет бях наивен и можех да раздавам време на кредит. Над четиридесет знам, че половината ми живот мина. В чакане и обещания за бъдещето! Замислям се. Май имам още двадесетина активни години. Не мога да чакам повече, защото не искам да жертвам младостта на моята дъщеря, на нейните съученици, на моите ученици. Така както похабиха нашата младост в името на неопределеното бъдеще.

Връщам се шестнадесет години назад. Бледи спомени за слънчев октомврийски ден и статия във вестник „Ловеч прес”. Дитирамби и фанфари – Пламен Еврев печели местните избори в Ловеч.  Началото на едно разсипващо за Ловеч управление. Четири мандата икономически срив, демографска катастрофа, културен упадък. Знаете ли колко приятели загубих? Пръснаха се по Европа, Америка и проспериращите градове в България. Подозирате ли с колко надежди се простих? Стъпкаха ги дилетантските  администрации на Еврев и Казанджиев.

Половината ми живот премина в чакане! Вече не мога да слушам обещания за бъдеще. Не искам да мечтая за утрешното слънце. Искам да започна още от днес. Не желая да обещавам, искам да подаря бъдеще на Ловеч, младостта, дъщеря си, моите ученици.  И шанса да живеят живота си тук.

Този път съм готов за промяна. Силна, дълбока, разтърсваща. Решен съм да пратя БСП и Минчо Казанджиев в опозиция. Знам, че имам само една последна карта. Затова ще я изиграя с надеждата да се окаже жокер.

За Казанджиев чашата е полупълна, недостатъчно за обществото, но задоволително за фамилията, партията и приятелите. За мен чашата е полупразна, на източване е. Той отлива от коктейла, в който  са моите надежди, мечти и очаквания. Искам чашата на живота си пълна. Не искам да сменям сервиза, а иконома.

Затова  направих своя избор. В неделя ще изляза и ще гласувам за промяната. Нейното име в тази кампания е Корнелия Маринова. Логичен избор след година неспирни критики към Казанджиев и неговия екип. Страшно бих искал всички, които ме подкрепиха, да ме последват и в този избор. Забравете колебанията, преодолейте предразсъдъците, подтиснете страховете. Поискайте промяната с цялата си душа и сърце. Бъдете сигурни, че тези, които веднъж са променили бъдещето, могат да го „ремонтират” по всяко време. И гласувайте за опонента на статуквото.

Хайде в неделя да направим още един последен, но силен опит и да поискаме нашето утре. Нали знаете –  утре започва от днес! И задължително без Минчо Казанджиев и БСП!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Утре започва от днес! Без Минчо Казанджиев!

  1. Pavel Varbanov каза:

    Избирате Маринова, печелите Казанджиев и обратното – такъв цирк и в зората на „демокрацията“ не е имало (имам предвид и кандидати и процес). Останете си със здраве в рамката, която сами си поставяте в Ловеч и в България.

Коментари са забранени.