Гьонсуратът Казанджиев и грижата за Езиковата !


Ей, голям гьонсуратлък! Не си падам по турцисизмите, ама тази  дума е много звучна и описва прекрасно бездушния хитрец, дето градоначалничества в Ловеч. Гьонсурат е безсрамен, много нахален човек. Не мислете, че нападам политически и предизборно Минчо Казанджиев. Нямам навика да обвинявам, още по-малко да етикетирам някого без основания.  

Та какво, ако не гьонсуратлък е да се усмихваш нахално от предизборния афиш, над популистко послание, че се грижиш за хората. Червеният лозунг „Създаваме по-доброто с грижа за хората”   ще ни залива цяла кампания. Нагла претенция от един гьонсурат, който два мандата се грижи само за фамилното благополучие, корпоративните приятели, местната олигархия и посредствени съпартийци. Минчовата грижа е алсолютен оксиморон. Примери дал Минчо. Ще посоча само един, шокиращ с безхаберието на местния управник.

В края на учебен час, през отминалата седмица, будно момиче попита, дали ще има изборни секции в гимназията. Побързах да я успокоя, че секции има и ще пропуснат учебен ден. Отговорът бе впечатляващ „Не, господине, питам защото се чудя как ще се изкачат избирателите по разбитите стълби?”. Дадох си сметка, че кметската грижа се усеща дори от тийнейджърите.

В Езиковата учат повече от 900 деца от Ловеч и Северна България. Работят над 100 учители и служители. Над хиляда души катерят тези стълби, много от тях по няколко пъти дневно. Тийнейджърите са „луди” и слабо предпазливи. Рискът от счупен или увреден крак е всекидневен. Тук не говоря за естетика в градската среда, а за елементарна грижа за хората, за децата.

Не мислете, че кметът не знае. Проблемът е от месеци. Дискутиран е многократно в местни виртуални форуми и публикации. Надявах се, че преди началото на учебната година ще бъде извършена съответната поправка. Уви, безхаберието на местната администрация продължава и до момента.

Казанджиев много обича да се хвали с Езиковата, да се търка в нейния блясък, да се снима с нейните успели ученици. Само, че грижата не е PR. С нея не можеш да лъснеш на страниците на вестниците или да се изфукаш в платена дописка. От грижата не се правят пари и не се трупат лични облаги. Тя е отговорност  и ежедневно задължение. Качества, неприсъщи за демагогската душевност на Минчо Казанджиев.

Да припомня, че само на стотина метра под Езиковата се намира най-грандиозното строително достижение на Казанджиев – булевард „България”. Един обект, глътнал няколко милиона лева и тонове рекламна енергия в полза на градоначалника. Стълбите на Езиковата изискват  няколко стотин  лева и двама работници.  Даже не се нуждаят от официално откриване и рязане на ленти.  Само от малко човещина към децата от Езиковата.

Питам се, дали Казанджиев щеше да е толкова безотговорен, ако синчето и щерката изкачваха стълбите към Езиковата?

„Създаваме по-доброто с грижа за хората”. На фона на грижата за децата от Езиковата, тази теза е баш гьонсуратлък, господин Казанджиев!

Може би след този материал градоначалникът  ще се заеме с проблема. Струва си заради избирателите, които ще дойдат на 23-ти октомври. Тях все още може да ги излъже.  Другите, от Езиковата, вече са направили своя избор.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Гьонсуратът Казанджиев и грижата за Езиковата !

Коментари са забранени.