Минчо Казанджиев: Едно неморално управление (видеодоказателства)


Нали знаете  максимата, че можеш да лъжеш  един човек през цялото време или да излъжеш всички, но само един път. Но е невъзможно да лъжеш всички през цялото време. Този психологически принцип получи своете поредно доказателство днес, на проведен диспут в град Ловеч. В предаването „Мисия България: Твоят избор” на ТВ7, маската на Минчо Казанджиев бе свалена и стъпкана в краката на гражданите. В продължение на час настоящият кмет се оправдаваше безуспешно и практически призна, че е разработил порочен модел на управление. В продължение на година твърдя, че Ловеч се управлява в ущърб на гражданите, но в полза на корпоративни, семейни и приятелски интереси. Днес кметът Казанджиев практически потвърди моите думи, защото призна за управление със странни и неморални правила. Считам себе си за принципен човек, затова ще защитя всяко от тежките твърдения с видеоматериал от сутрешната дискусия. Нека читателите на блога съдят сами за морала на кмета.

Минчо Казнджиев бе дискредитиран с няколко силно изобличаващи практики. Една от новините на деня е признанието на Минчо Казнджиев, че се купуват съветници в местния общински съвет, защото това е истинското название за практика, с която продаваш имоти и осигуряваш лесни облаги за местните избраници.

Кметът остави огромни съмнения, че се е обградил с обръч от приближени фирми. Както Казанджиев призна консултанската  фирма „Prime consulting“ е работила по 20 от неговите проекти!!! Да обяснявам ли, че кметът е възнаградил финансово галеникът – консултант

Дискусията повдигна завесата и относно игрите, провеждани около търговете и обществените поръчки. Всеки може да чуе циничната схема на Казанджиев – отстраняване на местния кандидат с ниската оферта, за да уреди удобния кандидат и да натовари с двойно по-висока цена ловешкия данъкоплатец

Настоящият кмет бе видимо неубедителен и в опитите да търгуването на обществени интереси в полза на облаги за своята фамилия. Казанджиев отрече да има връзка между назначението на неговия син в „Спарки – Елтос“ и включването на електротехническата фирма в печелившата дейност на новото депо за битови отпадъци.

Аз лично съжалявам, че дебатът не бе градивен, но поне изнесе достатъчно факти за порочния начин, по който Казанджиев управлява. Кметът бе подложен на остри атаки от граждани и не успя да обори нито едно от изложените съмнения.  Въпреки, че бе публично дискредитиран, кметът получи значителна подкрепа от подадените смс-и, най-вероятно заради отлична предварителна организация и режисирано гласуване. Дали демагогияга ще бъде достатъчна на изборите през октомври?

Цялата дискусия може да проследите – тук.

 

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч. Запазване в отметки на връзката.