Приятели, не всичко в живота е театър!


Русото продава! Този рекламен слоган се пръкна, преди време,  в главата на един от „титаните” на родния шоубизнес – Азис.  Е, русото със сигурност продава в този странен културен сегмент! В друг продава лъскавата усмивка, в трети – мръсното бельо на известните личности, в четвърти – личната мелодрама, в пети – подвеждащата реклама и т.н. Животът ни стана маркетинг, в който всевъзможни PR похвати заменят нормалните човешки отношения. Всеки иска да ни вземе нещичко – парите, душите, сърцата.

Пипалата на всемогъщия PR проникват през медии, телевизии, радиопрограми, сайтове, Twitter,  Facebook и човъркат в мислите и личното ни духовно пространство. Съзнавам, че за да се предпазят, хората се затварят и приемат с подозрение, дори и най-човешкото послание.

Преди около седмица писах на голяма част от моите фейсбук приятели. Писах не за да искам, а за да дам доверие – към тяхната социална значимост, компетентност и право да изразят мечтите си. Помолих да споделят своите приоритети за бъдещето и развитието  на родния Ловеч. Мнозина ме разбраха и бувално затрупаха със смислени предложения и стойностни идеи. Идеи, които не виждам и не чувам в нито една от вече представените, но твърде семпли кионцепции за бъдещето на града ни. Ето това е силата и гражданската експертиза, обществената компетенция, спрямо която всяка една политическа фигура изглежда, като идеен лилипут. Сърдечно благодаря, защото ме зареждате с искрени мечти и човешки желания. Всички чертаете толкова простичък и изпълним свят, далеч, далеч от смешния театър, който се опитват да разиграват местните политици.

Тъжно ми е за недоверчивите (макар и малцина), които възприемат човешкото обръщение, като скрит PR или маскирана агитация. Приятели, аз не играя театър и не обичам нагласените спектакли.  Искам да чуя вашите желания и мечти, да говоря с гласа на вашите родители или вашите деца, да напишем нашите общи проекти, за да ги направим заедно.

Съдбата е кръстосала пътя ми с всеки от вас, при това за години. Мисля, че знаете моята привързаност към честните хора и честните отношения. Не бих ви сервирал PR консерва. Тя е за самовлюбените мераклии, онези които няма усещане за величието на обикновения човек! Политиците, които насериозно се възприемат за по-големи от мечтите на една 50 хилядна общност.

Аз се считам за равен с всеки приятел или съграждани. Затова се интересувам от неговите  меччти. Защото осъзнавам, че съвпадат с моите и можем да ги сбъдваме заедно!

Приятели, не всичко е театър! Не всички са актьори!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на общество. Запазване в отметки на връзката.