Футболът ни е като държавата – на дъното


В сряда отпадна „Литекс”. Както миналата година във втория кръг. Мъка ми е! В четвъртък отпаднаха „Левски” и „Локомотив”, София. По-зле от миналата година. Още в първия кръг! Не мислете, че се радвам. Тъгувам и за тях! ЦСКА не е отпаднал. Само защото не е започнал! А да, и „Литекс” ще има нов шанс за Лига Европа, ама…

Имам много приятели – физически и виртуални (във Фейсбук). Някой от тях доволно протриваха ръце след поражението от „Висла”. Други куфееха след провала на „Левски”. Защо бе, приятели? Нали виждате, че всички сме в казана. В най-черния казан на европейския футбол и почти на неговото дъно. Вече ни млатят словашки, унгарски, белоруски, молдовски, полски отбори. Толкова сме  зле, че когато ни изтеглят се радват сякаш са улучили люксембуркски или малтийски тим. Направо сме футболните аутсайдери на Европа!

Надуваме се , че тук идвали да играят големи футболисти като Арс, Мюлдер, Грийн, Жос, Барт. Или те не са големи или ние ги превръщаме в дребни душици. Защото и с тях ни бие, който ни срещне в Европа!

Всъщност в сряда и четвъртък се случи логичното. Класирането щеше да бъде равносилно на подвиг. Защото нашите отбори са отгледани в едно псевдопървенство, болно от интриги, проядено от скандали, дискридитирано от уговорени мачове и  обезсмислено от продажни съдии. Първенство, в което се играят безброй баражи само и само да бъде привлечено поредното посредствено отборче. То няма как да придаде класа на шампионата, но ще осигури самочувствие и предизборно спокойствие на чиновниците във Футболния съюз.

Не унивайте, приятели! Тазгодишното унижение ще ви се стори приемливо след една година. Тогава и отборчетата от Сан Марино ще станат непреодолимо препятствия. С  този манталитет на футболните управници и новия състав на „елитната” група, ни чака точно такава участ!

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Литекс. Запазване в отметки на връзката.