Какво искам да променя в моя роден град 2


Още идеи и причини да нагазя в едни дълбоки ноди.

Advertisements

About ivo rainov

teacher
Публикувано на Ловеч, политика. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Какво искам да променя в моя роден град 2

 1. ddiddo каза:

  С повечето идеи съм съгласен, но инвестициите в системата на средното образование в Ловеч няма да спре миграцията на млади хора, а напротив ще я увеличи. 3 причини:

  1. Повишаването на качеството в средното образование ще увеличи успешно кандидатствалите във висши училища, а те са извън Ловеч.
  2. Системата на средното образование е силно зависима като съдържание от централната власт, което я прави консервативна по отношение на адаптацията към ниждите на местния бизнес. От тук следва, че съдваме млади хора с добра обща култура, но много рядко с възможност да получат работа след дипломирането си.
  3. Без университет, който да се обвърже с бизнеса, който да създава бизнес както е по света – няма да има съответните работни места от нов тип, които да могат да задържат младите хора. Следните компании са стартирарали не като гимназиални,а като университетски проекти – HP, Google, Facebook….

 2. ivo rainov каза:

  Съгласен съм за нуждата от висше училище. Опитите за неговото привличане трябва да вървят заедно с реформирането на средното образование. Например с подобряването на качеството на образованието в Езиковата (не, че е лошо, но може да бъде още по-добро) и широко презентиране на училището. Ако направим Езикова училище с национално значение, несъмнено ще привличаме интереса на повече учащи се от други места. Разбира се, това не променя правотата на аргументите, че тези хора ще потърсяв висше образование на друго място. Да, трябва да се правят усилия за създаване на училище от пи-висока образователна степен.

Коментари са забранени.